Motocykl pro Bursu čeká české ladění

Team KFM-Herber Endurance, za který bude v letošním roce startovat i Michal Bursa, si nechává naladit motor v dílně nymburského specialisty. Jméno není zveřejněno, ale všichni jistě víte, který specialista sídlí nadaleko mého bydliště, připomeňme pouze jedno jméno - Torsten Fritzsche.

Motocykl pro Bursu čeká české ladění
O dva týdny odložila své první testování německá stáj Team KFM-Herber Endurance, ve které letos bude v mistrovství světa ve vytrvalostních závodech silničních motocyklů Endurance startovat jediný český zástupce v šampionátu Michal Bursa. Důvodem změny termínu pro testování je doladění motoru motocyklu Suzuki GSX-R 1000, jenž je týmem do světového šampionátu nasazován.
Předtím, než závodní stroj v polovině března absolvuje první zkušební kilometry na španělském okruhu Cartagena, projde ještě rukama českých specialistů. "Nabídl jsem týmu využít mé kontakty a oslovili jsme jednu z českých ladičských dílen. Dobře vím, že se u nás připravují motocykly na stejné špičkové úrovni jako u jiných prestižních zahraničních ladičů," vysvětlil Michal Bursa. "Motor ostrého motocyklu se bude tento víkend dolaďovat v Nymburku," prozradil jezdec a pak ještě dodal: "Budeme mimo jiné optimalizovat palivovou mapu, kroutící moment, volit vhodnější nastavení vačky nebo nastavovat nejideálnější bohatost směsi. Prostě aby motor měl co nejoptimálnější výkonovou křivku."
S kompletně připraveným motocyklem se poté ve Španělsku svezou všichni jezdci, kteří byli pro letošní sezónu stájí Team KFM-Herber Endurance nominováni do sestavy. Dosud měl tým na své soupisce uvedeného pouze Michala Bursu a Němce Hanse Herbera, ale v uplynulých dnech už byl určen také třetí jezdec. "Už vím kdo bude tím třetím," oznámil český závodník. "Sestavu týmu doplnil Švéd Gustav Persson, který se předloni stal doma mistrem ve vytrvalostních závodech a loni se účastnil mistrovství Evropy Supersportů," sdělil Bursa. Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel
tel.: 472 775 739 nebo 728 938 663
e-mail: msm2000@seznam.cz

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist