Mikšovský je připraven na rok 2004

Tomáš Mikšovský je připraven na sezónu 2004, kdy chce vedle svých zkušených kolegů získávat další zkušenosti.

Do sedla litrového motocyklu se v příští sezóně posadí opět mladý Tomáš Mikšovský z Nymburka, který byl dnes ma prezentaci týmu KL Intermoto představený jako druhý jezdec pro plánovaný světový šampionát třídy Superstock a pro závody MEZ Mistrovství ČR stejné třídy.
"Letos jsem na téhle motorce jel první sezónu a všechno jsem poznával," říkal Tomáš Mikšovský v restauraci Pražan, kde probíhala prezentace jeho týmu. "Od jízdy na dvoutaktu je to naprosto odlišné a tak jsem získával především zkušenosti. Příští rok to bude všechno úplně jinak."
Nadějný jezdec v letošním roce vedle účasti v Mistrovství Evropy získal i druhé místo v domácím šampionátu, kde ho o titul připravila zřejmě pouze neúčast v brněnském závodě (Tomáš totiž absolvoval ve stejném termínu evropský závod na okruhu Silverstone v Anglii). V přímém souboji s pozdějším Mistrem Republiky Markem Svobodou byl čtyřikrát úspěšnější a pouze dvakrát Marovi Svobodovi podlehl.
Zatímco v letošní sezóně dělal Tommymu partnera Matěj Smrž a to pouze v rámci spojeného týmu Superstock Czech ACCR při závodech starého kontinentu, v nadcházející sezóně bude mít plnohodnotné partnery dva. Prvním je zkušený Michal Bursa, který v týmu pracuje na pozici technického poradce a i jako jezdec v šampionátu BMW Boxer Cup, druhým se poté stal mladý Španěl Alex Martinez Mas, který se společně s českým týmem vydá do boje o body na novém motocyklu Honda CBR 1000RR.
"Jsem rád, že náš tým převzal dva nové jezdce. Jednoho z Prahy a druhého z Valencie," říká Tomáš na adresu svých týmových kolegů. "Jsem rád, že budu jezdit po jejich boku. Alex je velký favorit na umístnění a já doufám, že po jeho boku získám hodně zkušeností."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist