Michael Schumacher závodil na motorce

Když na podzimních testech ve Valencii jezdil automobilový ex-šampión Michael Schumacher Stonerův rudý motocykl Ducati-Desmosedici GP7 a Marco Melandri v žertu prohlásil, že by měl Schumacher požádat a dostat wild-card pro Grand Prix Německa na Sachsenringu 2008. tak to bylo bráno hodně s nadhledem, ale..

Michael Schumacher - vpředu, za ním pozdější vítěz Martin Bauer.

Při motocyklové závodě superbiků na Pannoniaringu skončil automobilový šampión Michael Schumacher na třetím místě, za Bauerem na Hondě a Meklauem na Suzuki.
Závod, který organizoval rakouský superbikový jezdec Mike Wohner je ten správný muž, který múže řící něco o motocyklovém závodě, ve kterém startoval takový prominentní sportovec, jako je SUPERSTAR jménem Michael Schumacher.

Závod a trénink pod hlavičkou SKOOX-Cup se konal včera na 4,5 km dlouhém Pannoniaringu. A mezi prominentními piloty jako jsou superbikové hvězdy IDM Martin Bauer (Honda) a Andreas Meklau (Suzuki) byl i 91-násobný vítěz závodů F1 - GP. Němec Michael Schumacher (39 let) jel na motocyklu Honda Fireblade CBR 1000 RR stáje Holzhauer RPR a po nutném testování (tréninku) si vybojoval místo v první řadě startovního roštu. 

Takový prominentní jezdec ještě nikdy na "Racing-for-Fun" nestartoval, vždyť 7 titulů mistra světa, 249 startů ve F1, 68 Pole-Positions, 154 podiových umístění a 91 vítězství v závodech GP hovoří za vše.

«Už dlouho jsem věděl, že se Michael Schumacher přihlásil k tomuto testování a závěrečnému závodu", říká Mike Wohner.  "Jens Holzhauer mě o tom už dopředu informoval ale já se snažil držet vše v tajnosti až do poslední chvíle. V okamžiku, kdy se se Michael Schumacher objevil v depu, začal drnčet mobil. Samozřejmě, že Schumi měl vždy k dispozici nové pneumatiky, optimální materiál a také mechaniky. V tréninku zajel své nejrychlejší kolo za rovné 2 minuty, v závodě samotném pak bylo jeho nejrychlejší kolo za 2:01,3. A to vše při počasí, kde se od suché dráhy za optimálních 15 stupních tepla schylovalo až ke sněhové vánici", okomentoval dále Schumacherovo závodění na dvou kolech Mike Wohner..

Ke stupním vítězů ovšem Schumacher nepřišel, neboť: "On určitě nepotřebuje ten celkový humbuk kolem své osoby", prozradil dále Wohner.

A tak si raději Schumacher v nedaleké restauraci Mario doplnil spálené kalorie kvalitním steakem.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist