MEZ MČR SSP - Hungaroring

Nejlepší z našich dokončil závod na devátém místě Jiří Fejta. Vítězem se stal Slovinec Marko Jerman.

Jako další přišla na řadu třída šestistovek, do které se jako nejlepší z našich kvalifikovala dvojice "zelených" jezdců Fejta - Brož, kteří stáli ve třetí startovní řadě.
V samotném závodě se k vládě dostal slovinský jezdec Marko Jerman, který také bezpečně zvítězil. Na druhém místě dokončil závod Rakušan Georg Gaisbauer (+6,077), jenž doslova na cílové čáře pozail o pouhých 0,120 sekundy svého krajana Wolfganga Kerbla (+6,197). Pro čtvrté místo si se ztrátou další desetiny dojel domácí Zsolt Székely (+6,294). Páté místo bral další Rakušan Josef Mayrhofer před svým krajanem Thomasem Lukasederem. Sedmý dojel Ital Andrea Di Vora a osmý v první části dokonce chvilku vedoucí, ale jinak velmi solidně jedoucí Gergö Talmacsi.
O deváté místo se odehrával souboj mezi našimi jezdci Jirkou Fejtou a Jirkou Brožem. Nakonec vše rozhodla havárie Jiřího Brože, který si během jednoho dne již podruhé ustlal. Tentokrát do "odnesla" pravotočivá zatáčka pod depem. "Vůbec nevím co se stalo. Najížděl jsem do ty zatáčky stejně jako vždy předtím a najednou mi ustřelilo zadní kolo. Na motorce se nedalo pokračovat, chyběla tam stupačka a řidítko bylo utržené. Škoda," komentoval po skončení závodu svůj pád Jiří Brož. Vzniklá situace znamenala, že si v posledních kolech dojel pro deváté místo, ale především pro vítězství mezi jezdci ACČR, zcela osamoceně Jiří Fejta z Jihlavy. Pro "Fantomase" znamená toto umístnění jeho první vítězství v MEZ MČR.
Na dalších místech za Fejtou dokončili závod další cizinci v pořadí desátý Klaus Grammer (AUT), jedenáctý Gergely Varga (HUN), dvanáctý Gilbert Adelmaier (AUT) a třináctý Tamás Juhász (HUN). Na čtrnáctém místě celkově, ale na druhém v MČR dojel Pavel Ouda, který o dvě sekundy porazil nakonec patnáctého Marka Hettycha, jenž si připsal své pódium za třetí místo v MČR.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist