ME Schleiz

Na německém okruhu Schleiz pokračoval evropský šampionát. Igor Kaláb si upevnil své třetí místo v průběžném hodnocení celkového pořadí.

Na německém okruhu Schleiz, který byl v letošním roce přebudován, pokračovalo o tomto víkendu Mistrovství Evropy silničních motocyklů.
V závodě třídy 125 ccm byl nejrychlejší italský jezdec Michele Pirro, kterého na druhém místě následoval až do dnešního dne vedoucí jezdec této třídy Julian Miralles ze Španělska. Domácího prostředí využil k pódiovému umístění jezdec juniorského týmu Elit Grand Prix, německý mladík Sascha Hommel. Za tímto jezdcem bojovala trojice jezdců o čtvrté místo. Mezi touto trojicí byl i náš Igor Kaláb, který nakonec dokončil závod o pouhých 0,023 sekundy pátý, když ho na cílové čáře předjel Ital Lorenzo Baroni. Třetím jezdcem v této skupině byl domácí Manuel Mickan, který dojel na šestém místě.
Z českých zástupců dojel ještě na jedenáctém místě mladý Karel Abrahám, zatímco Václav Bittman dokončil závod jako čtrnáctý.
V celkovém pořadí vede nyní o jediný bod Michele Pirro (95 bodů), Julian Miralles (94) klesl na druhou pozici. Třetí místo si po dnešním závodě upevnil brněnský Igor Kaláb (72), když jeho náskok na čtvrtého Attilu Magdu (61) vzrostl na jedenáct bodů.

Zpráva o ostatních třídách bude následovat.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist