ME - Most

Na okruhu v Mostě se o tomto víkendu jel čtvrtý závod Mistrovství Evropy silničních motocyklů.

125 ccm:
Po souboji mezi Dario Giuseppettim a Mattiou Angelonim se z vítězství na mosteckém autodromu radoval německý jezdec Giuseppetti (30:56,036). Angeloni (2,177) dokončil závod nakonec s mírnou ztrátou na druhém místě. Třetím v cíli byl mladý a nic nevážící, německý jezdec Georg Fröhlich (13,729), který si nejlépe počínal ve skupince pronásledovatelů. Čtvrté místo si zajistil Bruno Pagnini a páté Mattia Pasini.
Z našich jezdců si nejlepší místo vybojoval Václav Bittman (40,873), jenž dokončil závod na desátém místě, jen 0,008 sekundy před jedenáctým Igorem Kalábem (40,881), který doplatil na nesmyslné chování Markéty Janákové, která při předjíždění o jedno kolo nenechala rychlejším jezdcům prostor a to i přes mávání modrými vlajkami.
Z českých jezdců se dále na 27. místě s jedním kolem ztráty umístnila právě již vzpomínaná Markéta Janáková. Michal Březina, Václav Krupička ani Martin Holoubek závod nedokončili.
250 ccm:
Japonský jezdec Taro Sekiguchi (30,56,036) pokračoval ve svém vítězném tažení i na našem okruhu a s náskokem bezmála čtyř sekund zvítězil před naším Lukášem Peškem (3,879), který však nedal svou kůži lacino a víc jak polovinu závodu jezdil nalepený na Sekiguchiho Yamahu. Třetím jezdcem v tomto závodě byl vítěz z minulého týdne Max Neukirchner (7,682), který tak zužitkoval své trénování v závodě našeho mistrovství.
Pětici nejlepších doplnili Jarno Janssen a Radomil Rous, který zajel opravdu fantastický závod, když nejprve ztratil několik sekund, ale výbornou jízdou dokázal skupinu bojující o čtvrté místo dojet a nakonec si přijet i pro jedenáct evropských bodů.
Z českých jezdců v tomto závodě nastoupil ještě šlapanický Michal Filla, který však v boji o bodovanou patnáctku havaroval a závod nedokončil.
Supersport:
Giles Boccolini (32:44,294) zvítězil v závodě šestistovek, když dokázal po souboji, který trval celý závod, odsunout na druhé místo německého jezdce Philippa Hafenegera (0,025). Třetí dojel Matteo Baiocco (4,13), jenž byl víc jak polovinu závodu zdatným soupeřem právě vítězné dvojici.
Ze čtvrtého místa se v cíli radoval Diego Giugovaz a z pátého Christian Zaiser z Rakouska, kterému měl jeho stroj motorově připravit nymburský Láďa Ešner.
Z trojice českých reprezentantů se nejlépe dařilo mladému Jiřímu Kadeřábkovi, jenž uspěl mezi evropskou špičkou a vybojoval tři body za třinácté místo. Hned na dalším místě si dojel pro dva evropské body Miloš Urbanec. Třetí zástupce František Loučka nejprve havaroval a poté odstoupil.
Kompletní výsledky ze závodu Mistrovství Evropy zítra zpracuji do elektronické podoby a v odpoledních hodinách je zde naleznete (společně s doplněním výsledků Grand Prix Británie ..... byl jsem v Mostě a proto jsem na PC nepracoval).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist