ME Itálie - Vallelunga

Radomil Rous (foto) dosáhl vítězstvím v závodě třídy 250 ccm na nejlepší výsledek v dosavadním působení v evropském šampionátu. Igor Kaláb havaroval ze druhého místa.

V prvním závodě Mistrovství Evropy 2004 třídy 125 ccm zvítězil v italské Vallelunze domácí borec Michele Pirro před svým krajanem Michele Danesem a španělským jezdcem Julianem Mirallesem (všichni Aprilia). Na čtvrtém místě dokončil dramatický závod Vincent Braillard, pátý dojel Attila Magda (oba Honda) a šestý Raffaele De Rosa. Sedmým místem dosáhl na svůj nejlepší výsledek dosavadní kariéry český jezdec Václav Bittman, který na osmou pozici odsunul Matteo Bianchiho a na devátou Roberto Romboliho. Desítku nejlepších uzavřel Davide Giugliano. Igor Kaláb havaroval v průběhu závodu ze druhé pozice, závod poté dokončil na 25. místě. Havaroval i Karel Abrhám.
Ve třídě 250 ccm dosáhl nejen na druhé pódium ve své kariéře (to první v roce 2001), ale především na první vítězství v závodě Mistrovství Evropy, český jezdec Radomil Rous, který na druhé místo odsunul Alvaro Molinu a na třetí Gregory Leblanca (všichni Aprilia). Čtvrté místo získal Frédrik Watz před pátým Kenni Aggerholmem, šestým Jarno Ronzonim a sedmým Patrikem Lakerveldem (všichni Yamaha). Radomil Rous získal zároveň se svým vítězstvím i cenu za nejrychleší kolo dne. Michal Filla v závodě havaroval z 10. místa. Slovák Vladimír Častka nedokončil závod pro poruchu jeho motocyklu.
Ve třídě Supersport se radoval domácí Diego Giugovaz (Honda) před svými krajany Antonio Carlaccim (Yamaha) a Maurizio Prattichizzonim. I na čtvrtém a pátém místě dojeli domácí borci, když čtvrtý byl Juri Proietto a pátý Camillo Mariottini.
Mistrovství Evropy pokračuje následující neděli na holandském okruhu Assen (pouze třída 125 ccm). Výsledky

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist