ME Hungaroring

Na okruhu Hongaroring pokračovalo Mistrovství Evropy silničních motocyklů a naši jezdci byli vidět ve všech závodech.

125 ccm:
Michael Ranseder na továrním motocyklu KTM zvítězil v závodě třídy 125 ccm. Na druhém místě dokončil tento závod domácí Attila Magda. Ze třetího místa se mohl radovat český závodník, kterým byl Václav Bittman, jenž na čtvrté odsunul Igora Kalába. Pětici nejlepších doplnil Enrique Jerez ze Španělska.
Ostatním jezdců z České Republiky se omlouvám, že zde o nich není zpráva, ale bohužel nemám z Maďarska žádné zprávy a osobně jsem byl přítomen jinému šampionátu.
V čele celkové klasifikace je i nadále Michele Pirro (45) před Julianem Mirallesem (41). Třetí je nyní Maďar Magda (37) a čtvrtý již náš Igor Kaláb (29). Pětici nejlepších doplňuje Roberto Romboli (28). Václav Bittman (25) je na sedmém místě.
250 ccm:
Španělský jezdec Alvaro Molina zvítězil ve druhém závodě evropského šampionátu čtvrtlitrů, když na druhé místo odsunul našeho Radomila Rouse. Třetí projel cílem Grégory Leblanc. Čtvrté místo vybojoval Andreas Martensson a páté Claudio Zanette. Solidním umístěním se prezentoval Slovák Vladimír Častka, který dokončil závod na osmé pozici. Bohužel šlapanický Michal Filla i tým Šrámek Racing Promotion o účinkování v závodě mlčí a tak vám nejsem schopen podat jakékoliv informace informace, jisté je, že Michal mezi patnáctkou bodujících jezdců nebyl.
Na čele šampionátu je Molina a náš Rous, kteří mají shodně 45 bodů. Třetí je Leblanc (32). Vlado Častka (8) je na 14. místě.
Supersport:
Diego Giugovaz se radoval ze druhého vítězství, když po vítězství ve Vallelunze zvítězil i na Hungaroringu. Druhý byl Fin Sami Pena před svým krajanem Tatu Lauslehto. Čtvrtou pozici vybojoval další z rychlých Finu - Topi Haarala. Pátý dokončil závod Fabrizio Pellizzon. Náš Jiří Brož dokázal získat jeden evropský bod, když dokončil závod na patnáctém místě.
V celkovém pořadí vede s plným počtem bodu Giugovaz (50) před Pennou (26), Lauslehtem, Haaralou (oba 21) a Carlaccim (20). Jirka Brož (1) je na 25. místě.
Výsledky z bodovaných pozicí naleznete v sekci VÝSLEDKY

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist