ME Cartagena - závod

Výsledky závodu Mistrovství Evropy v Cartageně třídy 125 ccm a 250 ccm. Výsledky třídy Supersport budou později.

Ve španělské Cartageně skončil letošní šampionát Mistrovství Evropy silničních motocyklů. Ve třídě 125 ccm zvítězil italský jezdec Michele Pirro, kterého na stupních vítězů doplnila domácí dvojice Manuel Hernandez (2. místo) a David Bonache (3. místo). Čtvrtým místem v samotném závodě si pro titul letošního Mistre Evropy dojel další italský jezdec Mattia Angeloni (139 bodů), který o pouhých pět bodů porazil nakonec druhého Daria Giuseppettiho (134) z Německa. Třetí v celkové klasifikaci skončil Mattia Pasini (87).
V závodě se představil také náš Igor Kaláb, který si v sobotu vyjel třetí startovní řadu. Nedělní závod přinesl tvrdý boj v početném poli startujících jezdců, který Igor zvládl a připsal si další umístnění v Top Ten, když dokončil závod na desátém místě.
"Tak a je to za námi," prohlásil Igor hned po dojezdu tohoto závodu. "Chvilku jsem jezdil na sedmém místě, ale neudržel jsem to. Je to dobré, splnil jsem cíl, se kterým jsem šel do této sezóny - desáté místo celkově. Nakonec jsem na osmém místě a tak jsem opravdu spokojený." Jak naznačil samotný jezdec, skončil Igor Kaláb v celkovém pořadí letošního šampionátu starého kontinentu na osmém místě, když během sedmy absolvovaných závodů (ve Švédsku Iga nestartoval) nashromáždil 46 bodů. V celkovém pořadí ještě figuruje také Václav Bittman (19), který ukončil sezónu dříve a na poslední dva závody již neodcestoval. "Bittmánek" skončil v celkovém pořadí na sedmnáctém místě.
Závodu třídy 250 ccm opět kraloval japonský jezdec Taro Sekiguchi, který si připsal i osmé vítězství v tomto šampionátu, ve kterém nenašel letos přemožitele. Jako druhý dnes dojel vítěz pátečního tréninku, domácí Alvaro Molina a jako třetí německý jezdec Max Neukirchner, který v příštím roce pojede závody Grand Prix.
Do závodu nastoupila také dvojice českých reprezentantů. Zkušený Radomil Rous potvrdil své kvality a opět skončil v nejlepší pětce, když mu stejně jako v portugalské Braze patřilo páté místo. Se zraněnou nohou jezdící Michal Filla dokončil závod také ve velkém stylu a s devátým místem musí být i tento velice náročný jezdec spokojený.
V celkové klasifikaci letošní sezóny evropských dvěstěpadesátek zvítězil s plným počtem bodů Taro Sekiguchi (200) před dnes čtvrtým finským jezdcem Vesou Kalliem (108) a Němcem Neukirchnerem (79). Náš Radomil Rous (68) si připsal vynikající páté místo, Lukáš Pešek (66) nakonec figuruje na šestém místě, když se zúčastnil pouze poloviny sezóny. Šlapanický Michal Filla (22) je na šestnáctém místě.
Výsledky závodu třídy Supersport, stejně jako konečné pořadí této třídy, do uzávěrky tohoto článku nabyly známé. Aktuální výsledky z Cartageny naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist