ME Cartagena - kvalifikace

Za účasti českých jezdců proběhla dnes ve španělské Cartageně kvalifikace na poslední závod Mistrovství Evropy silničních motocyklů 2003.

Na španělském okruhu Cartagena se o tomto víkendu jede poslední kolo evropského šampionátu. Podívejme se nyní jak si vedli naši reprezentanti, kteří se tohoto podniku účastní, v kvalifikacích na zítřejší závody.
Ve třídě 125 ccm máme ve Španělsku brněnského Igora Kalába. Iga zajel solidní tréninky, ve kterých se dostal v Cartageně pod hranici 1:40. Jeho kvalifikační čas 1:39,8 ho postaví na jedenácté startovní místo.
"Jedenácté místo, třetí řada - jsem spokojený. Dostal jsem se pod magickou hranici 1:40. Bylo to však na hraně. Mám tady mámu s tátou a tak se půjdeme odpoledne vykoupat, snad mi to dodá sílu do zítřejšího závodu. Trochu se tady zatahuje a tak doufám, že nebude zítra pršet," komentuje krátce dnešní kvalifikaci Igor Kaláb.
V kvalifikaci třídy 250 ccm vedle zkušeného Radomila Rouse nastoupil i v portugalské Braze na kotníku zranění Michal Filla. Dnes Michal lehce havaroval, přesto si vydobyl mezi 21. jezdci třináctou pozici pro zítřejší start.
"V pátečním volném tréninku jsem zajel patnáctý čas (1:41,6). Nebylo to dobré, zajel jsem pouze deset kol, protože se nám povolil pastorek. Nebyl to dobrý trénink. Dnes mi spadla ze stupačky ve třetím kole zraněná noha a podklouzl při tom podklouzl předek. Nebyl to vážný pád, pouze jsem ohnul řidítko. Nemůžu pořádně jet, vždy mě ta noha nějak překvapí. Ani pořádně nevím kolikátý jsem, snad třináctý," hlásí Michal Filla ze Španělska. Já k tomu dodám, že třináctý opravdu je.
Zpráva od Jirky Šrámka, manažera a majitele týmu, za který Michal Filla jezdí, tedy týmu Šramek Racing Promotion, hovoří o tom, že druhý jezdec z naší země v této třídě Radomil Rous, zajel v kvalifikaci šesté místo, což ve spojení s pátou pozicí ve volném tréninku dává nejen obraz stabilního výkonu, ale i velkou naději do zítřejšího závodu.
Umístnění Jiřího Kadeřábka v kvalifikaci na závod třídy Supersport mi bohužel není v této chvíli známu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist