ME - Anderstorp (SWE)

Radek Rous i Michal Filla vezou domů evropské body, Miloš Urbanec závod nedokončil, když ho z osmnáctého místa sestřelil jeden ze soupeřů.

Na švédském okruhu Anderstorp pokračoval evropský šampionát silničních motocyklů. V závodě třídy 125 ccm (bez české dvojice Bittman-Kaláb) zvítězil italský jezdec Mattia Pasini před svým krajanem Mattiou Angelonim, který je také v čele celkového hodnocení šampionátu. Třetí místo obsadil další z italských jezdců Michele Pirro.
Třída 250 ccm měla dvojí české zastoupení a nutno povědět, že oba naši jezdci si počínali velmi úspěšně. V samotném závodě zvítězil opět japonský jezdec Taro Sekiguchi, když tentokrát dojel druhý Fin Vesa Kallio před třetím Patrockem Lakerveldem z Holandska. Na šestém místě si pak pro deset bodů dojel Radomil Rous, který je v celkovém pořadí na stejném místě jako v tomto závodě. Mladý Michal Filla si konečně dojel pro své první body v evropském šampionátu, když po skvělé jízdě dokončil závod na jedenáctém místě (je nyní na 24. místě celkově). V celkové klasifikaci zůstal na druhém místě této třídy Lukáš Pešek a to i přestože v tomto závodě nestartoval. Náskok na třetího Kallia má Pešek stále jedenáct bodů.
Třetí evropskou třídou je třída Supersport, která měla ve Švédsku také české zastoupení v podobě Miloše Urbance. Miloš bojoval těsně za bodovaným místem, leč z nadějné pozice ho "sestřelil" jeden ze soupeřů a tak tentokrát si český jezdec body do celkové klasifikace nepřipsal. V samotném závodě zvítězil Philipp Hafeneger před Matteo Baioccem a Gillesem Boccolinim, který je také v čele celkového pořadí.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist