McWilliams zatím pouze na dvoutaktu

Tým Proton KR nasazuje prozatím pouze loňské modely dvoutaktů, ale do Japonska by snad již měl mít připravený čtyřtakt.

Jeremy McWilliams startuje v posledních IRTA testech stejně jako jeho týmový kolega Nobuatsu Aoki pouze na loňských dvoutaktních strojích, protože dlouho očekávané čtyřtakty V5 stále nejsou v pojízdném stavu. "Přijel jsem do Barcelony a doufal jsem, že pojedu již na čtyřtaktu, ale jak jistě víte náš plán je pozadu a tak jedu na dvoutaktu", říkal novinářům smutný McWilliams, který si i přesto pochvaloval své první testování v okurkové sezóně, které právě na tomto okruhu v předvečer startu IRTA testů absolvoval.
Jeremy také veřejně prohlašuje, že na dvoutaktním stroji nemá co testovat. Kvůli zpomalenému vývoji je dokonce ohrožený debut čtyřtaktního stroje alespoň při úvodním podniku Grand Prix v Japonské Suzuce. "Stroj je velmi blízko dokončení, ale stále se nepřestává vynořovat množství malých problémů. Doufám, že tyto problémy budou zažehnány velice rychle, protože by bylo špatné zahajovat sezónu jako minulý rok na dvoutaktu. Nechci tím procházet znovu", upozorňuje Jezza, ale také dodává, že nový stroj by přeci jen měl být na závod v Suzuce již připraven.
Jeremy nyní prožívá volné dny poslední fyzickou přípravou, ale také zábavou v podobě hraní golfových zápasů s Kenny Robertsem jr. a Johanem Stigefeltem, ovšem ani na okamžik nepřestává doufat, že se ještě před zahájením sezóny sveze na novém čtyřtaktním stroji Proton V5.
Profil Jeremy McWilliamse

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist