McWilliams na čtyřtaktu

Ve středu odpoledne absolvoval Jeremy McWilliams první testování s čtyřtaktním motocyklem Proton V5.

Blízko týmové základny v britském Banbury - na přistávací ploše letiště Turweston, absolvoval ve středu testy nového motocyklu Proton V5 severoirský jezdec třídy MotoGP Jeremy McWilliams. Z týmu dorazila zpráva, že jezdec zajel několik vysokorychlostních testů, které měli za úkol seznámení jezdce se změnami v čtyřtaktním pojetí stroje Proton.
"Zaujala mě hladkost motoru. Vypadá opravdu rychle, když zatáhnu za plyn tak motocykl jen vzlétne," říkal McWilliams po testech tohoto pětiválcového stroje. "Protože jsem jel na motocyklu poprvé, tak jsem se s ním chtěl seznámit. Jen jsem jezdil a získával první dojmy z motoru a všech systémů. Nemohu se dočkat až pojedu na závodní dráze, protože to vypadá, že je vše tak jak opravdu bylo navrženo."
Vše tedy spěje k tomu, že v následující Grand Prix Francie již neuvidíme žádný stroj s dvoutaktním motorem, protože i tým Kennyho Robertse sr. by měl již nastoupit s tímto čtyřtaktem (otázkou zůstává stále možná varianta kdy Peter Clifford a jeho tým WCM by mohl nastoupit na starých tříválcových dvoutaktních strojích Proton KR).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist