McWilliams atakoval desítku

Jeremy McWilliams včera v Motegi atakoval umístění v první desítce závěrečné klasifikace závodu MotoGP. Pád mu nakonec přisoudil "až" dvanáctou pozici.

Jeden ze světlejších výsledků pro tovární tým Aprilie předvedl čtyřicetiletý Jeremy McWilliams v japonském Motegi, kde dokázal vyrovnat svůj nejlepší výsledek z letošní sezóny, když cílem náročného závodu projel jako dvanáctý jezdec celkového pořadí závodu MotoGP. Severoirský jezdec měl do závodu dobrý start, na konci druhého kola dokonce předjel Neila Hodgsona a zaujal průběžné desáté místo. Naděje Jeremyho McWilliamse na nejlepší výsledek letošní sezóny však skončila ve čtvrtém kole, kdy nezvládl průjezd pravotočivé zatáčky před prvním tunelem. Po havárii sice jezdec z Belfastu dokázal znovu osedlat stroj Aprilia RS3 Cube a vrátit se na sedmnáctém místě, ovšem na lepší jak dvanácté místo v cíli závodu to již nebylo.
“První kola jsem si opravdu užíval, dokonce jsem mohl bojovat s Ducati,“ říkal Jeremy McWilliams. “Troy Bayliss také nebyl daleko a tak jsem si pomyslel, že bych mohl udělat nejlepší výsledek roku. Pak jsem ovšem ve čtvrtém kole ztratil předek. Když se to stalo, tak jsem nebrzdil ani jsem motocykl extremně neklopil. Použil jsem stejné pneumatiky jako celý rok. Měl jsem možnost použít tvrdší přední pneumatiku a měkčí zadní, špatně jsem zvolil. Když jsem se opět dostal do závodu a začal předjíždět soupeře, zápasil jsem s přilnavostí zadního kola. Havárie je má noční můra, ale alespoň jsem nakonec dokázal získat několik bodů.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist