MČR - Pannoniaring (Maďarsko)

Markéta Janáková zvítězila ve svém prvním závodě třídy MČR GP 125 ccm.

125 ccm:
V nejslabší třídě 125 ccm zvítězil v samotném závodě rakouský mladíček Philipp Eitzinger, který však těžil z pádu italského jezdce Gabriele Gnaniho, jenž havaroval z první pozice. O další místa sváděli souboj Michal Březina, dva italští jezdci a především Markéta Janáková, která v Maďarsku jela opravdu pěkný závod. Nakonec to byla právě Janáková, která dokázala v hodnocení našeho mistrovství zvítězit a připsat si tak poprvé ve své kariéře 25 bodů do hodnocení třídy GP 125 ccm. Druhý v našem mistrovství dojel Michal Březina. Pro třetí místo a šestnáct bodů do klasifikace MČR si dojel třináctiletý Karel Abrahám, který bojoval společně se svými týmovými kolegy a Patrikem Ertlem. Markéta Janáková si tímto vítězstvím zvýšila náskok na čele celkové klasifikace našeho mistrovství právě před druhým Michalem Březinou.
250 ccm:
Úvod závodu třídy čtvrtlitrů patřil po špatném, startu šlapanickému Michalovi Fillovi, jenž zpočátku jezdil na prvním místě. Později však podlehl nejen domácímu Gáboru Rizmayerovi a Radomilu Rousovi, ale i slovenskému jezdci Jaroslavovi Černému. Když si Rous s Rizmayerem vypracovali náskok na čele závodu, svedl souboj o další místa právě Filla s Černým. Nejprve Černý Fillovi poodjel, ale ten ho na konci závodu opět dojel a i předjel. V posledním kole však byl nakonec úspěšný opět slovenský jezdec, jenž si tak připsal druhé místo v tomto závodě (v hodnocení MČR) za vítězným Rousem. Michal Filla dokončil závod na třetí pozici. V samotném závodě zvítězil domácí jezdec Gábor Rizmayer, jenž však do našeho mistrovství nebodoval. Radek Rous si tímto vítězství za jistých okolností již připsal domácí titul (záleží na počtu jezdců ve zbývajících závodech).
Superstock:
Z vítězství v litrové třídě se opět radoval jihočeský Matěj Smrž, který nejenže porazil celou českou elito v tomto závodě, ale i dvojici italských jezdců Kisapatakiho s Vallisarim. Za těmito jezdci si pro body za druhé místo MČR dojel Tomáš Mikšovský před Markem Svobodou, který i nadále vede v celkovém hodnocení šampionátu.
Supersport:
Ze zbývajících tříd alespoň zpravodajsky pořadí v hodnocení Mistrovství Republiky. V závodě šestistovek zvítězil německý jezdce Torsten Fritzsche před opět skvěle jedoucím Jiřím Brožem a Pavlem Oudou.
Superbike:
Po dvou podnicích Mistrovství Světa, ve kterých neviděl cíl závodu, si Jiří Mrkývka opět spravil náladu vítězstvím v domácím mistrovském závodě, čímž dokázal, že pokud funguje motocykl, patří v našem mistrovství k absolutní špičce. Na druhém místě dokončil závod Jiří Drážďák a na třetím Pavel Veselý. Mistrovství republiky nyní pokračuje týden po Grand Prix v Brně na severočeském okruhu v Mostě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist