Mattia Pasini kolegou Locatelliho

Misto letosni dvojice Cecchinello - Stoner pojede pristi rok v Safilo - Oxydo - LCR tymu duo Roberto Locatelli a Mattia Pasini.

Mattia Pasini kolegou Locatelliho
Po tridennich testech v Jerezu nenechal exmistr sveta Roberto Locatelli nikoho na pochybach, ze na tovarni Aprilii bude, po vyhazovu od KTM, patrit k nejvetsim favoritum na titul v nejslabsi obsahove kubature. Vzdyt napriklad proti casum na KTM pri kvalifikacnim treninku, byl tentokrat o 2,2 sec. rychlejsi !
A tak se rozhodl sef tymu Lucio Cecchinello dat vedle zkuseneho pilota sanci mlademu italskemu jezdci a to Mattiovi Pasinimu. Ten skoncil v letosnim roce v kontinentalnim evropskem mistrovstvi celkove 3., kdyz vyhral paty zavod ve svedskem Anderstorpu. 18-ti lety Mattio Pasini pochazi z Rimini, jeho otec Luca byl dokonce vicemistr Evropy v Supersportech. V poslednich dvou zavodech CEV se svymi vysledky na 5., resp. 6.miste nabidl prave tymu LCR na pristi sezonu. Smlouva byla podepsana na tri roky ! "Nebude to pro me vubec lehke, ale pochopitelne se tesim. Ta sance, kterou mi dal Lucio je jedinecna a ja proto musim velmi tvrde pracovat, abych se vyrovnal nejrychlejsim pilotum sveta.", rika evropsky mistr MiniMota z roku 1997, ktery pro zraneni (pretrzeny radialni nerv) ztratil prakticky dva roky zavodni kariery.
"Mattia se v posledni dobe velmi zlepsil a ze vsech mladych pilotu je nejrychlejsi. Nevzal jsem ho proto, ze je Ital !, ale ze se dokazal pripravit prave na ty dva zavody ve spanelskem mistrovstvi. Je jasne, ze nema s Grand Prix zadne zkusenosti, ale vykon, ktery ve Spanelsku predvedl, je presne dle mych predstav. Mattia je navic schopen, v pripade nutnosti, ziskane zkusenosti sam ucelove prosadit v praxi, takze si myslim, ze jeho prechod do sveta Grand Prix neni rozhodne opozdeny.", dodal na tiskove konferenci v Milane, sef tymu Safilo - Oxydo - LCR, Lucio Cecchinello.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist