Matsudo a Yamaha Kurz

Naoki Matsudo chce v letošní sezóně útočit na pódiová umístnění a na osmičku v celkové klasifikaci.

Japonský jezdec Naoki Matsudo potvrdil podepsání opětovného kontraktu s týmem Yamaha Kurz, za který nastoupí do šampionátu světových čtvrtlitrů i v letošní sezóně. “Konečně mohu potvrdit mou účast v Mistrovství Světa 2003“, říkal nedávno Matsutdo, který dlouho jednal s týmem pana Kurze o podmínkách svého druhého roku působení u letos jediného týmu na motocyklech Yamaha. Jednání mezi Matsudem, týmem Yamaha Kurz, ale i samotnou japonskou továrnou se protahovala, nakonec však i přes snahu dostat do týmu jiného českého jezdce (je však otázkou koho vůbec měl tento český jezdec nahradit) pojede Matsudo svou druhou sezónu v barvách německého týmu, kterého pro letošní sezónu opustil generální sponzor Dark Dog. “Od konce prosince jsem vyjednával s týmem Yamaha Kurz, nakonec jsem podepsal kontrakt na ještě jeden rok v tomto týmu. Již v lednu to vypadalo, že vše brzo skončí, ale najednou se objevily komplikace a tak jsem nemohl přijet ani na IRTA testy do Jerezu a Portugalska. Včera jsme nakonec vše ukončili a má účast je potvrzená“, říkal japonský pilot na začátku týdne, jen den po podpisu dohody.
Matsudo se nyní dvakrát denně věnuje své fyzické přípravě, chodí do tělocvičny, běhat a jezdit na kole. “Neabsolvoval jsem jediný test, příležitost sednou na motocykl dostanu až v Suzuce. Tým tedy skládá Yamahu TZ, kterou jsem používal v druhé polovině loňské sezóny,“ potvrdil Matsudo stejnou situaci, která nastala již před startem loňské sezóny. K této situaci japonský jezdec dodává: “Minulý rok to byl podobný příběh, dohodu s týmem jsem podepsal až v poslední možný den. Tehdy jsem se připojil k novému týmu a motocykl jsem dostal až před prvním závodem, byl jsem velmi ustaraný a nervózní. Letos jsem ve stejném týmu, na stejném motocyklu a tak jsem hodně uvolněnější.“
Matsudo by v letošní sezóně nechtěl opakovat své loňské chyby, které například vedly k pádu z prvního místa v závodě. I když neabsolvuje žádnou ostrou přípravu, stejně si japonský jezdec klade své cíle dost vysoko. “Chci bojovat o pódium, celkově chci být mezi nejlepšími osmy jezdci“, upřesňuje Naoki své letošní cíle.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist