Matěj si z Brna odvezl vavřínový věnec a 16 bodů

Matěj Smrž dal přednost před startem v Silverstone startu na okruhu v Brně, kde si dojel pro pódiové umístnění v závodě MEZ Mistrovství republiky.

Brno – Mistrovství republiky Rendita Realis Open Sobota – 14. 6. 2003
Matěj si z Brna odvezl vavřínový věnec a 16 bodů
Druhý závod mistrovství republiky přilákal do Brna obrovskou konkurenci jezdců. Důvodem bylo pořádání závodu v rámci světové série vytrvalostních závodů Endurance. Do kvalifikace nastoupilo rekordních 50 jezdců (dalších 18 jich museli pořadatelé odmítnout) a jen 36 nejlepších se postavilo na start sobotního závodu.
Matěj Smrž startoval s velmi bolestivým zraněním, prasklým krčkem pravé lopatky, které si způsobil při pádu na italské Monze. „Nedá se to nijak zafixovat, pomáhá jen obstřik. Tady je problém zejména když jdu na brzdy ve „švoncovce“ a při nájezdu na stadion,“ komentoval zranění Matěj po tréninku, ve kterém i přes handicap obsadil páté místo a na startovním roštu na stál ve druhé řadě.
Do závodu neodstartoval podle tradice nejlépe, ale brzy se dostával dopředu a postupně předjížděl jednoho jezdce za druhým. V cíli z toho bylo velmi pěkné 3. místo v Mistrovství republiky a důležitých 16 bodů do klasifikace národního šampionátu. „Bohužel jsem se zašpuntoval se dvěma polskými jezdci, které jsem nemohl čtyři kola předjet. Vzhledem ke zranění jsem ale s výsledkem spokojen. Chtěl jsem jet ještě v neděli závod Superbike, ale hned v úterý odjíždíme do Itálie do Missana na další závod Mistrovství Evropy Superstock a potřebuju doléčit zranění,“ řekl Matěj po závodě. Celkové výsledky:
1. Marek Svoboda CZ Yamaha
2. Alfred Luger D Suzuki
3. Matěj Smrž CZ Honda
Tisková zpráva týmu Akuna Superstock Czech ACCR

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist