Martin Krátký se stal mistrem Evropy ve stuntridingu

Stunt riding zažil první oficiální závod! Po letech neoficiálních stuntridingových akcích se první oficiální soutěž v tomto sportu konala pod záštitou Mezinárodní motocyklové federace FIM, která ho uznala za oficiální sportovní disciplínu. Soutěž s názvem Street Freestyle Europe Cup proběhla v termínu od 29. 4. do 1. 5. v maďarském Kunmadarasu.

Kapitoly článku

Na tento víkend jsem se opravdu těšil, protože to bylo první oficiální mistrovství Evropy ve stunt ridingu pod FIM Europe. Moje příprava na závod neprobíhala úplně ideálně, protože jsem posledních pět dnů před akcí skoro netrénoval, ale hodil jsem to za hlavu a vyrazil do Maďarska.” uvedl čerstvý mistr Evropy, Martin Krátký.

Mistrovství Evropy se zúčastnilo pětadvacet jezdců z několika evropských zemí. Sobota patřila přípravě a tréninku jezdců. Samotný závod odstartoval v neděli. Od 10:00 hod. začaly technické jízdy. To je v systému závodů návrat ke kořenům, kdy jezdci v kvalifikaci musejí nejprve představit jednotlivé předepsané prvky, které jsou bodovány porotou podle techniky provedení.

“V prvním kole jsem odjel povinné prvky na jistotu, protože jezdec zde může dost ztratit, takže moje taktika byla jet na jistotu a nakonec z toho bylo čtvrté místo.” ohodnotil kvalifikační jízdu mistr Evropy Martin Krátký.

Druhé kolo závodu byla soutěž o tzv. Best trick, kde každý jezdec předvedl to nejlepší ze svých stunt ridingových dovedností. “V best tricku jsem jsem už zvítězil a po dvou kolech jsem byl na druhém místě s dvoubodovou ztrátou na první místo.” dodal Martin.

V pondělí pak jezdci mohli předvést svůj um v pěti minutách, kdy ukázali ve volné jízdě to nejlepší z akrobatických prvků, driftů. Ještě tentýž den také porota vyhlásila vítěze, kdy na první místě se umístil Čech, Martin Krátký, který v současné době jezdí pro tým P1 Moto Show.

“Během finálové jízdy mi začala tvrdnout ruka a v poslední minutě jsem udělal pár chyb, za které jsem zaplatil třicetibodovou penalizací. Nakonec jsem v součtu všech třech kol dokázal zvítězit o dva body před Mokusem. Jsem hrozně moc šťastný, že jsem dokázal zvítězit a vybojovat titul mistral Evropy ve stunt ridingu.” zaradoval se novepečný mistr Evropy.

Na druhém místě skončil Maďar Herczeg Balázs, mezi jezdci známý jako Mokus. Labanauskas Paulis z Litvy si vyjezdil bronz.

Martin Krátký: Včera jsem vyhrál první oficiální mistrovství Evropy ve stunt ridingu pod záštitou FIM. Jsem hrozně moc štastný, že se mi podařilo získat první oficialní titul mistra Evropy ve stunt ridingu!!! :-)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Jan Sommer - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Lech přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist