Martin Krátký odstartoval sezónu druhým místem

Stejně jako v loňském roce, i letošní sezóna začala pro Martina již v lednu v italské Veroně. Během výstavy Motor Bike Expo probíhal závod na jehož startu se sešlo 15 jezdců. V loňském roce zde Martin dokázal zvítězit a i letos chtěl bojovat o nejvyšší příčky.

Závod pohledem Martina

Na konci roku 2015 vše co se týče techniky vypadalo dobře, takže jsem mohl potvrdil svojí účast na lednovém závodě v Itálii a těšit se a první letošní akci. Po novém roce se ale vše začalo trochu komplikovat. Motorku určenou pro závody se nám po zimní údržbě nepodařilo včas složit a rozhodl jsem se odjet závod na tréninkové.
Motorka začala zlobit, pak napadl sníh a nedalo se pořádně jezdit. Dva dny před akcí jsem odklidil na malém plácku sníh a s tím, že se trochu svezu, ale opět další problém a hledání závady. Nakonec jsem motorku opravil večer před odjezdem do Itálie. Chvilku jsem i přemýšlel, že to vzdám a nikam nepojedu. Nakonec jsem si říkal, že bych to měl zkusit a vůbec poprvé jsem vyrazil na závod bez přípravy. V pátek probíhal trénink a já mohl vše doladit. V sobotu se jelo první kolo, ve kterém jsem skončil druhý. Ztráta na prvního nebyla až tak velká, takže jsem to chtěl v neděli ještě zkusit.

 

Nedělní jízdu jsem dokázal už i vyhrát, ale na první místo po sobotní ztrátě to nestačilo. Nakonec z toho tedy bylo druhé místo. Podařilo se mi také vyhrát soutěž o nejlepší trik. Po všech  problémech to nakonec dopadlo super a jsem rád, že jsem to nevzdal. Teď bych se rád zaměřil na trénink nových triků.

Výsledky:
1. místo - Gleyo Guillaume (Francie)
2. místo - Martin Krátký (Česká Republika)
3. místo - Juanan Del Fresno (Španělsko)

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist