MAPLE Racing Team a hořické zatáčky

S týdenním odstupem můžeme zhodnotit vystoupení jezdců MAPLE Racing Teamu v Hořicích na 300 ZGH, tedy týmu, za který startuje i jezdec s logem tohoto serveru Michal Javůrek.

MAPLE Racing Team v Hořicích reprezentovali na svých strojích, na rozdíl od prvního letošního závodu v Maďarsku na Hungaroringu, pouze dva jezdci. Ve třídě Volná 250 – 600 ccm jste mohli vidět na Yamaze R6 v týmových barvách se startovním číslem 92 Pepka Brtka. Druhým jezdcem byl Michal Javůrek na své Suzuki GSX-R 1000 K3, ten však startoval ve Volné třídě nad 600 ccm.
Dle programu víkendového klání předcházela vždy třídu nad 600 ccm, třída 250 – 600 ccm. Prvním kvalifikačním tréninku začal Pepek Brtek opatrně s rozvahou. V druhém zrychloval a stahoval časy soupeřů. Nakonec z toho bylo 26.místo na startovním roštu.
První trénink silnější Volné třídy už pro tým nebyl tolik ve znamení tzv. osahávání trati po roční pauze. Michal Javůrek od začátku nasadil vysoké tempo a po několika málo kolech bohužel zakončil v první kvalifikační trénink pádem v pravotočivé zatáčce vyúsťující v rovinku k náměstí. Tento pád naštěstí pro Michala a jeho motocykl dopadl relativně bez větších následků. V průběhu volného času mezi prvním a druhým kvalifikačním tréninkem se podařilo za asistence téměř všech členů teamu Michalův motocykl uvést do stavu, jenž umožňoval v závodním klání pokračovat. V druhém tréninku oproti prvnímu Michal vylepšil svůj kvalifikační čas, kterým si zajistil 13. pozici na startovním roštu. Po druhém kvalifikačním tréninku se ještě pracovalo na Michalově stroji, aby ho měl stoprocentně připravený na nedělní závod. Bohužel už večer se začínaly ozývat rány způsobené Michalovým pádem v první kvalifikaci, asi nejnepříjemnější byl bolavý kotník.
V nedělním unavujícím tropickém počasí vyrazil do boje Pepek Brtek. Po povedeném startu si několik prvních kol držel pozici. Poté začal výbornou jízdou dohánět a hlavně předjíždět soupeře před sebou. Pepkův vynikající výkon znamenal v cíli 17.místo.
Do Volné třídy nad 600 ccm nastupoval Michal do závodu se sebezapřením. Michal předvedl slušný start a ještě cca. v polovině závodu si udržoval svojí startovní pozici. Ve vyčerpávajícím vedru se začaly hlásit potlučené končetiny, ale Michal závod nevzdával. Ke konci závodu nestačil tempu soupeřů a mírně se propadl. Cílem tedy projel na celkovém 17. místě. Nad jeho výkonem musíme smeknout klobouk, především když si uvědomíme, že při pondělním lékařském vyšetření bolavého kotníku dostal tři týdny klidu.
Na závěr lze jen za team vyzdvihnout bojovnost Pepka Brtka, kterou v závodě předváděl divákům. Dále jen poděkovat za štěstí jenž stálo při Michalově pádu a za to, že z něho vyvázl relativně dobře, bez větší újmy na zdraví.
Dalším závodem pro MAPLE Racing Team by měly být závody konané při ME v Mostě v termínu od 8-10.7.2005 a to opět v plném jezdeckém obsazení teamu. Další informace o dění a aktivitách teamu najdete na www.mapleracing.com





Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist