Luxusní zájezd s CK Bikers Cup

Loňské populární Suzukibandit dny měly letos o level vyšší pokračování

Kapitoly článku

Bikers Cup - Automotodrom  Brno 7. 5. 2010


A: "Tady už jsem myslím jezdil...., kolik je tu míst? 
   B: 240! 
A: Je to prodaný?: 
   B: Našlapáno, Mistře!
 A: Ale té Lípy se nevzdám :-)))
 

Tak tahle replika vytržená z Cimrmanova Záskoku mě napadla hned jak sem viděl soupisku na páteční volné jízdy a na vložený závod s Racetrack service (suzukibandit.cz) na Brněnském Autodromu. 
Přes příšerný počasí, místy s kroupama, jsem se ve čtvrtek v podvečer dopravil na autodrom kde ale už bylo krásně sucho a teplo (tak tenhle slogan taky od někud znám :))) Nevim jak to ti kluci dělaj, ale nádherný počasí vydrželo až do konce ježdění následujícího dne. 
Na parkovišti autodromu právě probíhala škola jízdy pod vedením Honzy Halbicha. 

Chvíli jsem sledoval kroužení mezi kuželama a pak sem si došel na technickou a administrativní přejímku s motorkou. Večer sem pak strávil dodělávkama na motorce a družnou diskuzí se všema co přijeli na ježdění za pojídání luxusní klobásy s pívem který sme měli grátis v ceně ježdění. 

Ráno, půl hodiny před první jízdou následovala rozprava a od devíti hodin se postupně na dráhu vydaly po sobě čtyři skupiny cestovníma endurama v nejpomalejší skupině počínaje a závodníkama na laminátech v poslední racingové skupině konče. 
Každá ze skupin měla dopoledne tři volné tréninky po 20. min. a ti co měli zájem si mohli najmout osobního trenéra na dráhu kterýho dělal Pepa Sršeň a Honza Halbich ml. kterej jim ukazoval optimální stopu a správnou nájezdovou rychlost do zatáček. Polední pauza proběhla opět ve znamení klobásy a točeného Birellu a obcházením stánků partnerů ježdění, kde bylo možné si prohlédnout a zapůjčit k ježdění motorky od Suzamota a KTM Autonova, seznámit se s novinkama od Bridgestone a Shoei, které si bylo možno také půjčit k vyzkoušení. 
Zajímavým zpestřením pak byla možnost zapůjčení onboardových kamer Tachyon které vám v depu namontovali na moto a po jízdách vám z kamery stáhli video a vy ste si ho odnesl okamžitě s sebou na DVD, ale to už se všechno pomalu schylovalo k závodu, který byl vypsán na 7 kol. 
Na startu se seřadilo úctyhodných 52 jezdců tři kategorií (superbike, supersport a naked bike), kteří stáli skoro až do zatáčky a po jednom zahřívacím kole vypálili z plného roštu do závodu. Ten zážitek sledovat plnej balík jezdců řítících se do první zatáčky fakt stojí za to! Závod se odjel v ostrém tempu, ale naštěstí bez kolizí, pod jasnou taktovkou Honzy Nimmerfolla z Limousine Prague na Hondě CBR1000, kterej si stylem start-cíl dojel pro první místo absolutně, kategorii Supersport pak vyhrál Milan Murgaš na Yamaze R6 zo Slovenska a v kategorii Naked Bikes s přehledem zvítězil Marek Stibor na KTM Superduke. Vyhlášení výtězů proběhlo ihned po závodě a mimo pohárů dostali jezdci i hodnotné ceny, tj. racingovým řetězem ČZ od Contra Praha za první místo, onboardovou kamerou Tachyon za druhé a balíčkem motokosmetiky od ABMOTO za třetí místo. 
Následovaly pak odpolední volné jízdy ve všech skupinách až do pátečního večera kdy na drom už pomalu začali najíždět víkendoví účastníci srazu sportvních aut. 
Co napsat víc? Příjemná a přátelská atmosféra, pěkné počasí a full house, parádní to bylo. No a co dál? Za měsíc se v Mostě jede druhý závod Bikers Cupu kde hlavně kategorie Naked Bikes slibuje pořádnou konkurenci a zajímavej závod.
 

SBK:
1. Jan Nimmerfoll - Honda CBR 1000
2. Josef Lukšík (ermolenko) - Suzuki GSXR 750
3. Vladimír Šnajdr (vldouš) - Suzuki GSXR 1000

SSP:
1. Milan Murgaš - Yamaha R6
2. Radim Kožošník (kožuch) - Kawasaki ZX6R
3. Robin Bořke - Yamaha R6R

Naked:
1. Marek Stibor (mároš) - KTM Superduke
2. Jan Pabouček (plejba jr.) - Aprilia Tuono
3. Tomáš Horuta (tomasNJ) - Triumph Speed Triple 


Takže určitě se bude na co těšit, tak si přijďte taky zazávodit.
Více info na www.suzukibandit.cz nebo 608 932 573 - Michal 

celá fotogalerie na www.photopro.cz

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist