Lukáš Šembera testoval s Red Bull Rookies Cupem

Mladý Lukáš Šembera absolvoval testování, které bylo v Itálii zorganizováno pro vybrané mladíky nového poháru Red Bull Rookies Cup.

Motocyklový závodník Lukáš Šembera absolvoval oficiální testování vybraných jezdců nového pohárového šampionátu Red Bull Rookies Cupu, který bude od příští sezóny součástí vybraných závodů Grand Prix. Ve dnech 24. a 25. října 2006 dosáhl mladý jezdec na italském okruhu Adria International Raceway úctyhodných výsledků, když mezi elitní 22. člennou sestavou jezdců tohoto poháru byl klasifikován jako pátý nejrychlejší, se ztrátou pouhých 0,8 sekundy na nejrychlejšího z mladíků.
"Toto testování se ještě jelo na motocyklech Metrakit Pre GP 125," říká majitel úspěšné firmy Sebimoto pan Šembera, otec mladého Lukáše. "Motocykly KTM, na kterých se tento pohár bude jezdit, budou dokončené do konce roku 2006 a první testy na těchto motocyklech se pojedou nejspíš v únoru 2007. Během prvního dne se Lukáš dostával do své závodnické pohody po pádu a následně zlomené ruky z brněnského závodu mistrovství ČR. Druhý den se časy a Lukášova pohoda zlepšily natolik, že dosáhl pátého nejlepšího času z 22 zúčastněných jezdců. Na nejlepší čas ztrácel 0,8 sekundy. O budoucí vyrovnanosti a napínavosti těchto závodů svědčí i fakt, že v jedné vteřině skončilo 10 jezdců a zbývající jezdci se vmáčkli do další jedné vteřiny. Lukáše nyní čeká zimní příprava a od ledna poté testování. První závod se jede v rámci Grand Prix Španělska 25. března 2007 v Jerezu de la Frontera."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist