Loris hovořil o Valentinovi

Loris Capirossi hovořil při prezentaci Ducati o testech Valentina Rossiho v Sepangu.

Před novináři při prezentaci Ducati v Bologni se vyjádřil italský jezdec této značky Loris Capirossi na adresu Valentina Rossiho a jeho testování motocyklu Yamaha na okruhu Sepang.
"Sledoval jsem test v televizi a mluvil s lidmi, kteří tam byli," říkal novinářům Loris Capirossi. "Na každého jistě zapůsobil, protože jezdil rychle i když testoval první tři dny. Musím ovšem poznamenat, že to je jako když před rokem přestoupil k Yamaze Alex Barros. Na každém okruhu tenkrát lámal rekordy a říkal, že si myslí, že může porazit Hondu. Nakonec to nebyla pravda."
Podle Capirossiho zapůsobila na Rossiho také situace prvního testování nového motocyklu, jednoduše řečeno, Rossi jezdil na 150% aby se předvedl před novým zaměstnavatelem v dobrém světle. Sám prý tuto věc poznal při svém prvním testování se strojem Ducati.
"Rossi přišel k Yamaze po velmi úspěšné sezóně, byl hodně motivovaný a tak možná ten čas nebyl čas Yamahy, ale čas Valentina," pokračuje tovární jezdec Ducati. "Závodní sezóny bude jiná, je obtížné jezdit neustále na 150%. V Sepangu všichni viděli, jak Valentino jezdil s větším a větším úsilím. Myslím, že to neukázalo potencionál Yamahy, ale potencionál Valentinův. Je to můj názor, protože podobná věc se mi povedla před rokem, kdy jsem se stejně snažil s Ducati. Motocykl nebyl nejlepší, ale já jsem se snažil vložit do jízdy 150% a jezdil jsem stále lépe a lépe. Překonal jsem několik rekordů a každý říkal, že Ducati vyhraje Mistrovství Světa. Nebyla to pravda, Desmosedici byla na některém okruhu dobrá, na jiném nikoliv. Myslím si, že je příliš brzo říkat, že se Valentino stane letos Mistrem Světa. Musíme počkat, protože toto byl pouze jediný test na jednom okruhu. Nezapomeňte, že Checa na tom okruhu při kvalifikaci na GP Malajsie zajel čas 2:02,8 - tedy stejný čas jako Valentino."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist