Le Mans - kvalifikace

Ve čtvrtek a v pátek proběhla na francouzském okruhu Bugatti kvalifikace na 26. ročník vytrvalostního závodu 24 hodin Le Mans.

Pravidla vytrvalostního závodu v Le Mans hovoří o kvalifikaci jasně – sečtou se časy a vydělí se vše třemi (počtem jezdců v týmu). Z této matematiky také vzešlo pořadí kvalifikace pro start závodu, který se odehraje dnes v 15:00 hodin.
Nejenom zásluhou Sebastiana Gimberta, který vytvořil nový rekord okruhu 1:39,568 se z vítězství v kvalifikaci radoval druhý tým Suzuki Castrol ve složení J.-M. Bayle-S. Gimbert-N. Dussauge. Jako druhý skončil první tým Suzuki Castrol (Morrison-Dobe-Philipe, který za vítězi zaostal po vypočtení průměrného času o 0,146 sekundy. Z třetího kvalifikačního místa se radovala trojice Junior Teamu Suzuki (Dietrich-Tangre-Bouan) před čtvrtými Da Costou-Moreirem-Devoyonem z týmu Kawasaki Igol/ART startujících na stroji Kawasaki ZX-9R (první tři týmy startují na strojích Suzuki GSX-R1000). Pětici nejlepších uzavřel oficiální tým Mistrovství Světa Endurance GMT94 (Scarnato-Holon-Jerman) na stroji Yamaha YZF R1.
Dále postaví své stroje ke zdi oddělující boxy od cílové rovinky postupně týmy Sarthe Racing Kart (Suzuki GSX-R1000), Moto Courneuvien 93 (Yamaha YZF R7), Team Dap Moto (Suzuki GSX-R1000), Infini Team Moto (Suzuki GSX-R1000) a desítku nejlepších uzavře tým Free Bike Performance se strojem Yamaha YZF R7.
Druhá kvalifikace byla přerušená červenými vlajkami jak v bílé části tak i v červené části (každý jezdec týmu má svou barvu označenou páskou na rukách – modrá, bílá a červená). V obou případech se tak stalo po předchozích haváriích z důvodů bezpečnosti jezdců (v bílé skupině to zapříčinil Švýcar Burghardt a v červené Francouz Renonce).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist