KTM chce uspět

Továrna KTM nasadí v Mugellu nový motor i nový rám. Cíl je jednoznačně úspěch v závodě třídy 125 ccm.

Na konci minulého týdne absolvoval tovární tým KTM-Red Bull soukromý test na italském okruhu Vallelunga, který měl za úkol připravit nové stroje KTM pro nadcházející Velkou Cenu Itálie v Mugellu. Testu se zúčastnili oba jezdci týmu, tedy Francouz Arnaud Vincent a Ital Roberto Locatelli. Informace získané při tomto testování dávají týmu důvěru do nedělního závodu třídy 125 ccm. Oba jezdce zaujala především zvýšená maximální rychlost, která byla testováním ve Vallelunze potvrzená.
“Já jsem v Le Mans nedokončil ani první kolo závodu a tak pro mě bylo dvoudenní testování opravdu důležité,“ říkal právě po tomto testování francouzský pilot Arnaud Vincent. “V Mugellu doufám v lepší výsledek,“ doplnil loňský Mistr Světa třídy 125 ccm.
Italský jezdec Roberto Locatelli si pochvaluje především zvýšení maximální rychlosti strojů rakouské továrny. “Přišlo to v pravý čas - před mou domácí Grand Prix, o které všichni víme, že má pravděpodobně nejrychlejší rovinku. Při testu jsme udělali dobrý pokrok,“ pochvaloval si Locatelli.
Technický šéf týmu Harald Bartol byl stejně jako jezdci spokojený nejen s výkonem nového motoru, ale i s funkcí nového rámu a s pokrokem jenž tým učinil od závodu v Le Mans. “Při testování jsme dokázali zvýšit naší maximální rychlost a motocykly se také během těchto dvou dnů ukázaly jako velmi spolehlivé,“ říkal Bartol. “Toto vše nám dává velké naděje do italské Grand Prix na okruhu v Mugellu, který je rychlým a náročným okruhem.“
Testy ve Vallelunze byly důležitou částí přípravy před blížícími se dvěma Velkými Cenami, které se jedou v Mugellu a v Montmelo, oba tyto okruhy se vyznačují především dlouhou cílovou rovinkou a tedy velkým nárokem na maximální rychlost motocyklů.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist