Kenny Roberts jr. se vrací

Američan Kenny Roberts jr. se vrací do sedla továrního stroje Suzuki GSV-R.

Americký jezdec Kenny Roberts jr. se tento víkend vrátí do svého týmu Suzuki Grand Prix a zahájí svůj pracovní proces poté, co vynechal kvůli zranění z Mugella poslední tři závody. Kenny absolvuje závod na okruhu Sachsenring, který patří mezi okruhy, kdy americký jezdec v minulosti sbíral své úspěchy, když zde nejen vyhrál kvalifikaci, ale v roce 1999 zde získal jedno ze svých nejpůsobivějších vítězství své kariéry. Roberts se tedy vrací ke svému týmovému kolegovy Johnu Hopkinsovi, který naopak absolvuje na okruhu Sachsenring svou premiéru se čtyřtaktním motocyklem.
"Po čtyřech týdnech, kdy jsem nebyl schopný něco dělat hodně dlouho, jsem opět nabral svou sílu a těším se na návrat," říkal Kenny Roberts jr. "Bylo dobré, že Suzuki mi umožnila zotavení a to v plné sezóně, mohl jsem nabrat sílu a překonat bolest na rozumnou úroveň. Motocykl GSV-R je v této době velmi fyzicky náročný, protože musíte na něm jezdit velmi tvrdě, a Sachsenring je jeden z nejtěžších okruhů. Již před Doningtonem jsem začal cvičit a tak jsem zpět s nejvíce částmi těla připravených na 100 %."
Šéf týmu Suzuki Grand Prix pan Garry Taylor hovořil o Johnu Hopkinsonovi, který absolvoval závod v Catalunyi sám aby posléze byl doplněn Yukio Kagayamou, který pro tým vykonal obrovský kus práce a často předčil i samotného Hopkinse. Ovšem je jasné, že Taylor vidí svého "veterána" Robertse velmi rád zpět v sedle továrního motocyklu Suzuki GSV-R.
"Kenny je zdraví a připravený na návrat, bude dobré mít ho zpět," říkal Taylor. "Bude zajímavé sledovat, jak využije změn na motocyklu, protože naposledy na něm seděl v Itálii. Změny nejsou velké, ale přeci jen vypadají, že směřují vývoj stroje správným směrem."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist