Kde skončí Pierfrancesco Chili ?

Přestupový kolotoč se točí i v superbicích, a i když ještě není nic definitivního a vše je spíše ve stádiu spekulací, tak jedno je jisté, Pierfrancesco Chili nepojede ani Ducati, ani Kawasaki.

Kde skončí Pierfrancesco Chili a na čem vlastně pojede příští rok ?
O Kawasaki jsem se vlastne dočetl až z novin
„Musím tak jako tak vyměnit tým, a to vše jako „poděkování“ za dva roky dobře odvedené práce. To vše mi bylo „naservírováno“ před závoy v Brands Hatch šéfem týmu Pierguido Paganim, který aniž se mě zeptal, tak podepsal kontrakt na rok 2005 s Kawasaki. Já se to dozvěděl z novin. Přeji mu vše nejlepší a doufám, že se jeho jezdcům podaří zajet v následujích dvou letech také 15 podiových umístění jako mě…!, dodává 17-ti násobný vítěz závodů WSBK.
A jaké se nabízejí Chilimu možnosti ? Postavit na vlastních základech nový tým s kitovou Hondou CBR – 1000 RR, nebo odejít ke Klaffimu, či k Ten Katemu ? Ovšem holandský tým pojede zřejmě ve dvojici Vermeulen – Muggeridge, a vzhledem ke Klaffimu vznikl další a né zrovna nemalý problém: Chili chce i nadále spolupracovat se svým dlouholetým šéfmechanikem Domenico Brigagliou – bývalý velmi dobrý pilot 125 ccm na stroji MBA – a ten z rodinných důvodů nechce opustit Itálii. A že vztah mezi továrnou Ducati a Chilim není nejlepší, tak to vědí i vrabci na střeše. Takže se nechme překvapit. V každém případě má Honda Europe velký zájem ale: „Nemůžeme nabídnout žádnou zázračnou sumu“, říká Silvio Manicardi, šéf manager od Honda Europe.
Jeho místo by mohl zaujmout zkušený australský specialista na Superpole, Steve Martin. „Nabídku jsem už dostal, musím si to však pořádně rozmyslet“, vysvětluje dosavadní privátní jezdec na Ducati.
Kdo s Hagou za Yamahu ?
S pomocí Yamaha Europe bude v roce 2005 na startu WSBK i japonská továrna Yamaha. Od Renegate Ducati by se měl navrátit a za tuto značku v týmu Belgarda startovat Noriyuki Haga a s ním …? Padají celkem tři jména: Fabien Foret, Jurgen van den Goorbergh či Američan Janson DiSalvo. Posledně jmenovaný však zřejmě pojede v mistrovství světa Supersporty a to za satelitní tým Yamahy.
Odejde Toseland ?
Bez ohledu na konečný výsledek superbikového šampionátu byl měl tovární tým Ducati opustit James Toseland a zaujmout jedno ze dvou míst u týmu PSG – 1, tedy na Kawasaki. Naproti tomu novým kolegou Regise Laconiho – ten by měl zůstat – by se měl stát exmistr světa, Brit Neil Hodgson. Ale je možný také příchod Shane Byrneho. A konečně Lorenzo Lanzi by měl jet sice na továrním stroji Ducati, ale pouze v jednom satelitním týmu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist