Kde se bude konat GP USA 2005?

Zcala nový americký okruh Barber Motorsport Park zřejmě příjde o pořádání Grand Prix USA 2005.

Rada amerického města Birmingham ve státě Alabama zasadila těžkou ránu okruhu Barber Motorsport Park, který byl v loňském roce dokončen a poprvé otevřen motoristickému sportu. Již v průběhu loňského roku jednali zástupci okruhu s představiteli promotérské společnosti Dorna Sports o možnosti pořádání Grand Prix USA. Předběžně se obě strany dohodly na roku 2004, což bylo později z důvodu nevyzkoušení okruhu pozměněno na rok 2005.
Město Birmingham mělo přípravu americké Grand Prix dotovat částkou 1 milion US dollarů, předevčírem však starosta města společně s městskou radou oznámil zástupcům okruhu, že s definitivní platností město zamítlo tuto částku okruhu poskytnout. Sice se ještě proslýchá, že obě strany budou nadále jednat, jisté však je, že pokud chce Barber Motorsport Park pořádat v roce 2005 Grand Prix USA, musí dohodu s městem uzavřít ještě během července.
Vedle tohoto okruhu se o pořádání amerického závodu Mistrovství Světa silničních motocyklu ucházejí ještě okruhy Sears Point a Laguna Seca. Uvidíme tedy, kam se nakonec Grand Prix v USA vrátí.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist