Kawasaki pokračuje v testech

Kawasaki pokračuje ve vývoji jejich stroje Ninja ZX-RR a to i přestože se dnes již po dvou hodinách ocitl Garry McCoy v nemocnici.

Tovární tým Kawasaki Racing pokračuje ve svém letošním testovacím programu a tak dnes zahájil své třídenní účinkování na australském okruhu Phillip Island. Testů se účastní opět známá čtveřice jezdců, dva oficiální piloti - Garry McCoy, Andrew Pitt a dva testovací piloti - Akira Yanagawa, Alex Hofmann.
Pouhé dvě hodiny a celkem 21 kol vydržel dnes testovat Garry McCoy, když po ošklivé havárii v zatáčce Siberia musel být odvezen do nemocnice v blízkém Cowes. Naštěstí však byl `King of Slide´ nezraněn a po vyšetření propuštěn s mírným otřesem mozku a několika modřinami domů. "Normálně od výjezdu ze zatáčky Honda (ta co v ní byl Barros dlouhý v posledním kole GP Austrálie 2002 - poznámka Racing) až po brždění před Siberiou podržíte dvojku, ale já bych se měl praštit. Dal jsem tam trojku a ještě jsem jí otevřel. Zřejmě jsem tam najel příliš rychle. Pokusil jsem se zabrzdit a zpomalit tak jízdu tak, abych mohl projet normálně, ale nebylo tam již místo. Docela tvrdě jsem upadl", komentoval celou situaci postižený jezdec.
Po shlédnutí a analýze počítačových dat potvrdil tuto verzi i manažer týmu Harald Eckl. "Data potvrdila neobvyklý posun od dvojky ke trojce právě u místa pro brždění do levotočivé Siberie."
Zbytek týmu dále pracoval na zdokonalení strojů Kawasaki Ninja ZX-RR i přes problémy s výbavou, kdy dva motocykly z nové evoluce 2003 zůstaly zablokované na letišti v Melbourne. Hlavní náplní Pitta, Yanagawy a Hofmanna bylo opět zlepšení vstřikování paliva a testy pneumatik Dunlop. Testy dále pokračují ve středu a ve čtvrtek.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist