Kawasaki opět v první desítce

Tovární tým Kawasaki Racing dostal dva své jezdce na bodované pozice v assenském závodě, když Alex Hofmann dokonce skončil v první desítce.

Německý jezdec Alex Hofmann vyrovnal desátým místem v Assenu svůj nejlepší výsledek ve třídě MotoGP, který dosáhl při loňském závodu na jeho domácím okruhu Sachsenring. Ze sedmnácté pozice se v šestém kle dostal Hofmann právě na desátou pozici, kterou si pravidelnou jízdou udržoval až na cílovou čáru. Tento výsledek je pro Alexe o to cennější, že ho dosáhl prakticky na vypůjčeném stroji, když pro závadu na rámu jeho stroje Kawasaki ZX-RR, se kterým absolvoval tréninky a kvalifikace, musel nastoupit na rezervním stroji připraveném pro australského jezdce Andrew Pitta.
“Jsem s tímto výsledkem velmi spokojený, obzvláště když jsem musel přesednout na náhradní Andrewův stroj,“ říkal německý jezdec po úspěšném závodě. “Nikdy jsem nejel na nové pneumatice Dunlop pro mokré podmínky, ale z Garryho výsledku v Le Mans jsem věděl, že je dobrá a taky to tak dopadlo. Prvních několik kol bylo téměř nemožné kvůli spršce vody vidět, ale když mi jezdci přede mnou poodjeli, bylo to lepší. Pak jsem se jen soustředil abych neudělal chybu.“
Na světové body dosáhl i čtrnáctým místem již vzpomínaný Andrew Pitt, který během závodu zápasil s přilnavostí svých pneumatik. “Vybral jsem si mírně tvrdší zadní pneumatiku, o které jsem si myslel, že bude dobrá až okruh mírně oschne. Ale pak pršelo ještě více a má pneumatika začala plavat ve vodě v zadní části okruhu. Byla to záležitost o čekání a zisku nějakých bodů.“
Nejhůře dopadl z jezdců na zelených strojích snad již tradičně Garry McCoy, který si pomalu zvyká na příděl jednoho kola v každém z absolvovaných závodů. "Od začátku jel můj motocykl na vodě velmi špatně, obzvláště tam, kde bylo na dráze mnoho vody," stěžoval si australský jezdec, který ještě v loňském roce patřil mezi výrazné postavy Mistrovství Světa. "Použil jsem stejné pneumatiky, které jsem používal v Le Mans, kde jsem s nimi dojel na devátém místě. Asi jsem měl dnes špatné nastavený motocykl."
Spokojenost především nad výkonem Alexe Hofmanna vyjádřil také manažer týmu Harald Eckl. "To je vynikající pro Alexe Hofmanna, který měl na tomto závodě mnoho svých fanoušků a zvládl tento mokrý závod velmi dobře. Ukázal, že je jezdec s velkým potenciálem. Andrew předvedl dobrý závod za těchto podmínek a v případě Garryho se musíme podívat na motocykl, kde se zdá, že byl problém s nastavením, či dokonce se samotným motocyklem."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist