Kawasaki opět až na konci

I přes dobrý výkon v kvalifikacích, skončily zelené stroje Kawasaki nejen na konci výsledkové listiny (Pitt), ale i předčasně v boxech (McCoy).

Po dvou slibných výsledcích v kvalifikacích se nakonec na tovární tým Kawasaki Racing štěstí nepřiklonilo, když jejich jezdci pokračovali v matných výkonech, které provázejí zelené stroje po celou letošní sezónu. Zatímco Andrew Pitt dokončil závod až na osmnáctém místě, Garry McCoy opět neviděl cílovou šachovnici.
Velice zklamaný odstoupil MyCoy ze závodu, když se mu z důvodu proraženého chladiče začal přehřívat motor jeho stroje ZX-RR. Garry zahájil závod ze třinácté, kvalifikační pozice, což bylo nejlepší místo v letošní sezóně, které si australský král smyků vyjel ve dvou kvalifikacích. Během prvního kola klesl McCoy o dvě pozice, ale v následném boji přišla nejprve ztráta přilnavosti zadního kola a později i již zmíněné přehřívání motoru, což snahu Australana přinutilo po čtrnácti kolech odstoupit z brazilského závodu.
Stejně jako McCoy, tak i Andrew Pitt trpěl v závodě ztrátou přilnavosti, i když v jeho případě se jednalo o přední kolo. Pitt si do závodu vybral měkčí přední pneumatiku, se kterou byl nakonec velmi nespokojený, když do cíle závodu na rychlém a hrbolatém okruhu přijel velmi vyčerpaný.
"Po asi šesti kolech mi odešla přední pneumatika," stěžoval si v cíli Andrew Pitt. "Před polovinou závodu jsem již skoro nemohl ovládat motocykl. V posledních kolech mi předek klouzal víc jak zadek. Jinak byl motocylk dobrý, i zadní kolo zůstalo dobré. Můj první závod v Riu byl po těžkém a horkém víkendu, hodně jsem se zde naučil pro budoucnost. Nyní je čas trochu se ochladit."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist