Kawasaki doufá ve zlepšení

Tovární tým Kawasaki Racing doufá ve zlepšení své výkonnosti a pomoci by k tomu měly i kvalitní pneumatiky Dunlop, kterým v minulosti tento okruh svědčil.

Tým Kawasaki Racing oznámil, že jejich jezdec Garry McCoy se pokusí změnit vývoj své špatné sezóny ním, že v Doningtonu nastoupí s “měkčím“ rámem, stejného typu, se kterým úspěšně absolvoval letošní testování i několik závodů Grand Prix německý jezdec Alexander Hofmann.
“Jsem připravený pohnout se trochu kupředu ze zadních řad, jsem zvyklý na závodění v přední linii,“ říkal nedávno Garry McCoy. “Donington bude zřejmě ještě velmi brzo na změny, protože část nových dílů k nám dorazí až příští týden na testování v Brně. Již se na to těším. Nyní použiji na zkoušku několik změn v nastavení, se kterými by se mi mělo lépe řídit v místech rychlých změn zatáček, je to zrovna místo, se kterým právě teď ZX-RR zápasí. Pneumatiky Dunloup jedou po Doningtonu dobře, tak doufám, že lidé od pneumatik budou pro mě mít nějakou specialitu na tento víkend,“ dodal australský jezdec.
McCoyův týmový kolega a krajan Andrew Pitt trávil dny volna na svém přechodném sídle, které si vybral na Ostrově Man. Zde se nejen koupal, ale i sledoval historický letecký den, který se konal v nedávných dnech právě na Manu. Nyní je však mysl Andrewa již na okruhu Donington Park, který si moc dobře pamatuje ze svého působení na supersportovém stroji Kawasaki ZX-6R.
“Koupal jsem se na Ostrově Man a také zhlédl bombardéry Lancaster a stíhačky Spitfire na místním leteckém dnu,“ vzpomíná Andrew Pitt. “Mám rád okruh Donington s jeho kombinací výškových změn a rychlých zatáček, ačkoliv právě máme hodně práce na motocyklu zrovna v oblastech změn směru jízdy v rychlých zatáčkách v závislosti na akceleraci,“ potvrzuje Pitt McCoyova slova. “Doufám, že naleznu dobré nastavení, které mi dá pocit mezi plynem a zadní pneumatikou. Dunlop je na Doningtonu dobrý a tak doufám, že mi připraví dobré pneumatiky pro britskou Grand Prix.“
Své o okruhu si přidal i manažer týmu Harald Eckl. “Je to další nový okruh pro ZX-RR, je to další z výzev stylu jeď a zastav nebo s rychlými zatáčkami v sekci Craner, o čemž víme, že je to zrovna náš součastný problém,“ říkal Němec. “Máme však připravené pro Donington několik nápadů pro náš rám, obzvláště pro Garryho. Zřejmě se budeme soustředit na pneumatiky, protože náš dodavatel Dunlop je z Británie a má tedy kousek do svého centra. Není žádným tajemstvím, že pneumatiky Dunlop byly na tomto okruhu vždy dobré.“
Závodu v Doningtonu se měl původně zúčastnit také japonský, testovací pilot továrny Kawasaki Akira Yanagawa, který se však zotavuje ze svého zranění, jenž utrpěl v prvním kole závodu na okruhu Montmeló poblíž katalánské Barcelony.
Ihned po nedělním závodě sbalí tým Fuchs Kawasaki Racing svůj materiál a vydá se na cestu do naší republiky, kde příští týden (16. – 17. 7. 03) absolvuje testování na okruhu v Brně. Jezdit zde kromě McCoye a Pitta bude také testovací jezdec Alex Hofmann.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist