Karty pro Lagunu Seca

Byť byl nejprve velký zájem o divoké karty pro závod WSBK na okruhu Laguna Seca, nakonec byly přidělené pouze tři karty.

Ještě nedávno nasvědčovalo vše tomu, že se bude muset Americká motocyklové asociace AMA Pro Racing rozhodnout, které jezdce nasadit do závodů World Superbike, když se o pozice šesti divokých karet do závodů v Laguna Sece hlásilo celkem sedm jezdců. Nyní je vše vyřešeno a dokonce ještě tři karty zbyly.
Jako první ze sedmičky Mladin-Yates-Ben Bostrom-Eric Bostrom-DuHamel-Roberts-Gobert vypadl australský jezdec Anthony Gobert, jenž se předčasně rozešel se svým týmem Ducati Austin a tím automaticky přišel o místo ve dvou světových závodech na okruhu poblíž kalifornského Monterey.
Zbylo šest kandidátů na šest míst. Vše by se zdálo rozhodnuté, když najednou Honda potvrdila své plány nezúčastnit se letošních závodů v USA a tím také ze hry vyřadit svou trojici Miguel DuHamel, Kurtis Roberts a Ben Bostrom, když například posledně jmenovaný jezdec toto rozhodnutí továrního týmu American Honda těžce nesl a několikrát to dal veřejně najevo.
Vše tedy dospělo do situace, že se nekoná žádná přetahovaná o místa, naopak divoké karty budou rozdané pouze ze své poloviny. Dvě divoké karty obdržel tovární tým Suzuki – Yoshimura American Suzuki a jednu zase tovární tým Kawasaki – Kawasaki Road Racing. Znamená to, že ze šampionátu AMA Superbike uvidíme v závodě WSBK na okruhu Laguna Seca na motocyklech Suzuki GSX-R1000 australského jezdce Mata Mladina (#86) a domácího Aarona Yatese (#87), no a na stroji Kawasaki ZX-7RR (788 ccm) Erica Bostroma (#88) z Las Vegas.
Uvidíme jak obstojí špička amerického šampionátu proti nejlepším superbikovým jezdcům světa.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist