Kamil Prager má novou Yamahu

Český motocyklový závodník Kamil Prager nastoupí do letošní sezóny třídy Superbike s novým motocyklem Yamaha YZF R1.

Na letošní motocyklovou sezónu se usilovně připravuje také Vicemistr České republiky z roku 2002 ve třídě 250 ccm, který se pro loňskou, ale i pro letošní sezónu opět vrátil do čtyřtaktní kategorie, kde zahájil svou kariéru. Jistě jste poznali, že řeč je o Kamilu Pragerovi, který například již v roce 1998 dokázal ve čtyřtaktní kategorii získat celkové druhé místo, když se radoval v tehdy dynamicky se rozvíjející Volné třídě nad 250 ccm (vítězství mu "uteklo" o pouhé dva body).
"Myslím si, že letošní zima byla krásná," začíná Kamil své vyprávění o přípravě a o plánech do letošní sezóny. "Byly lyže, motokros, prostě všechno co k takové zimě patří. Pro letošní sezónu mám novou Yamahu R1, která by již měla stačit, protože ta stará měla velký handicap v německém mistrovství Superbiků. Tam jsme byli v podstatě tří, kteří jsme jeli Yamahu a všichni jsme měli problém s tím dojet do patnáctky. Letos to už bude odpovídající stroj tomuto mistrovství, protože opět pojedu německé mistrovství a zároveň bych chtěl jet i český mistrák. Není to moje vyložené přání, ale mám nějakého sponzora, který si přeje, abych udělal nějaký výsledek také tady v českém mistrovství, takže pojedu jak superbike, tak superstock."
Kamil Prager skutečně v loňském roce zápasil s horší technikou, která mu dovolila například dokončit jeden za závodů třídy Superbike německého mistrovství na okruhu Sachsenring na šestnáctém místě. Umístnění hned za bodovanou patnáctkou také zůstalo jedním z jeho nejvýraznějších počinů loňské sezóny. V domácím mistrovství se představil v posledním závodě roku, který se konal na okruhu v Mostě, kde zvítězil mezi jezdci v závodě třídy Superstock.
"Mezi své cíle jsem si tedy dal skončit na nějakém bodovaném místě v německém mistrovství IDM, kde je velmi vysoká úroveň, jedou tam jezdci ze světa a z dalších vynikajících šampionátů. Jezdí tam fabrický týmy. No a v Čechách? Já nevím, myslím si, že každý kdo závodí tak chce vyhrávat. Prostě uvidíme."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist