Kagayama jel za Kata

Těžká havárie Daijira Kata přináší bolest na srdcích mnoha jezdců a to nejen ze šampionátu Grand Prix. Těžká rána to je například také pro blízkého Daijirova kamaráda Yuki Kagayamu jenž v letošní sezóně absolvuje britský superbikový šampionát.

Japonský pilot továrny Suzuki Yukio Kagayama byl pro letošní sezónu samotnou továrnou nasazen na jejich stroj Suzuki GSX-R1000 do superbikového šampionátu Británie. Poslední neděli absolvoval Kagayama druhé kolo tohoto šampionátu na okruhu Snetterton, kde během kvalifikací a tréninků měl japonský pilot dvě havárie a zejména ta druhé byla samotným jezdcem popisována jako jeho dosavadní nejhorší havárie kariéry, když v rychlosti přes 190 km/h dostal smyk zadního kola a byl katapultován do velké výšky. “Nejprve jsem měl velký pád v pátek, při kterém jsem si zranil kotník. Nemohl jsem kvůli tomu spát a pak v sobotní kvalifikaci přišel smyk, po kterém jsem vyletěl do extrémní výšky. Byla to má dosavadní největší havárie. Byl jsem rád, že jsem si nezlomil žádné kosti a mohl jsem nastoupit do závodu, přestože jsem se cítil velmi pohmožděný,“ vzpomíná Kagayama na víkendové zápolení v Británii.
V neděli již však Kagayama myslel na zcela jinou věc – na svého přítele Daijira Kata jenž v tu dobu právě před týdnem těžce havaroval v závodě MotoGP na japonském okruhu Suzuka. Právě pro svého přítele Kagayama jel a své výsledky věnoval právě a pouze jemu. “Možná jsem neměl štěstí a výsledky se nedostavili, ale vložil jsem do toho 110% svého úsilí – vše pro Daijira Kata. Doufám, že se v brzké době úplně uzdraví“, říká Kagayama jenž v prvním závodě musel odstoupit pro problém s pneumatikou a ve druhém si po dobrém výkonu dojel na pro něj neznámém okruhu pro páté místo, které mu i nadále zajistilo průběžné třetí místo celkového hodnocení British Superbike Championship.
Ke Kagayamova výkonu se také vyjádřil šéf týmu Rizla Suzuki, za který Kagayama letos jezdí, pan Hodkinson. “Pro Yukiho to bylo těžké, protože myslel na svého přítele Daijira, těžce ho to poznamenalo“, říkal Hodkinson.
Kagayamovi poděkoval také týmový manažer týmu Rizla Suzuki pan Paul Denning, který připomněl, že Kagayama závodil s bolestí nejen na těle, ale i na své duši. “Rád bych poděkoval Yukimu za jeho závazek během tohoto víkendu, který pro něj byl těžký z mnoha osobních důvodů. Bude potřebovat velkou sílu se s tím vypořádat“, řekl Denning.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist