Juniorská reprezentace - Podzimní soustředění v Jiníně

Uplynulý víkend patřil českým silničním reprezentantům, kteří se stejně jako v loňském roce sešli na posezonním přípravném kempu. Ten se z loňské Prahy přesunul na jih Čech a to konkretně do motokrosového areálu ERWO v Jiníně.

Realizační team se skládal z hlavního trenéra Jiřího Heiníka, pořadatele a druhého trenéra Ondřeje Honzáka a třetího trenéra Jana Němce. O fotodokumentaci se pak po celý víkend staral Vojta Vaněk. Cílem kempu bylo, jako v předešlých letech si ukázat modelový trénink, zaměřený především na ovládnutí vlastního těla, koordinaci a pak dále přenesení těchto dvou základních dovedností za řidítka kola, respektive motorky.

Přesně v tomto pořadí byly také naplánovány tréninky. Nejprve v sobotu dopoledne byla na řadě tělocvična, kde jsme prověřili schopnosti jak koordinační tak třeba míru pohyblivosti všech důležitých partií. Dále následoval v sobotu odpoledne trénink na horském kole, kde jsme opět trénovali rovnováhu a stabilitu na dvou kolech. Na závěr pak v sobotu přišel lehký závod na kolech v terénu, který zas prověřil vytrvalostní schopnosti jednotlivých jezdců. Před každým blokem tréninku vždy následovala krátká teoretická přednáška, aby každý věděl a především rodiče, proč se co dělá.

V neděli po krátkém ranním rozcvičení a protažení následoval trénink pro mnohé nejtěžší a to trénink na motokrosových motorkách. Nejdříve na rovině, kde se opět prověřovala schopnost jemného ovládání spojky, brzdy a plynu při manévrech skoro na místě. Dále pak následovaly jednoduché osmičky, drifty a nakonec jízda v terénu, výjezdy a sjezdy v lese.

Cílem víkendu bylo také prověřit všechny pozvané jezdce a vybrat z nich tak skupinu „Juniorské reprezentace“ pro další rok. Výběr byl velmi náročný jelikož všichni jezdci mají svoje kvality, ale přece jenom někteří vyšší a někteří nižší.

Po konzultaci se všemi trenéry byla vybraná následující skupina jezdců: Jiří Mrkývka, Filip Salač, Petr Svoboda, Tomáš Dvořák, Oliver König, David Kubáň, Ondřej Vostatek, Matyáš Konečný, Miloslav Hřava, Jakub Gurecký, Petr Trsek, Ondřej Honzák, Jonáš Kocourek, Filip Novotný.

Na závěr bychom rádi poděkovali celému realizačnímu teamu, MX klubu ERWO Jinín za výborné zázemí, Autoklubu ČR za finanční podporu, bez které by nebylo možné soustřední uspořádat a všem jezdcům za předvedené výkony. Myslím, že všichni poznali své největší slabiny a vědí na co se během zimní přípravy zaměřit.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist