Jonathan Rea v přípravě na 8 hodinovku v Suzuce

Irský jezdec Jonathan Rea, jinak superbikový jezdec WSBK nizozemské stáje Ten Kate Honda se bude příští týden připravovat na okruhu v Suzuce na 300 km superbikového závodu a hlavně na prestižní 8 hodinovku na stejném okruhu

Příští týdny, kdy ostatní piloti WSBK mají v podstatě dovolenou, nebo čas na testy v Misanu v rámci WDW (World Ducati Week) - týmy Ducati 10. - 13. června v Misanu (testovat bude i Troy Bayliss) a 15. a 16. června na stejném okruhu tovární týmy Yamaha Sterilgarda, Suzuki Alstare, BMW Motorrad Motorsport a Aprilia Racing, tak severního Ira Jonathana Reu čeká testování v Japonsku v oficiálním týmu Honda CBR1000RR-W s pneumatikami Bridgestone. 


Jedná se o poslední test před závodem 8 hodin v Suzuce a tomuto závodu předcházejících 300 kilometrů v Suzuce ve dnech 12./13 Juni. Spolujezdcem Rey bude Kousuke Akiyoshi (oficiální testovací jezdec Honda HRC) a pojedou s číslem "11" v týmu F.C.C - TSR.


Testovat ale budou i další jezdci, známí jak ze seriálu BSB, tak WSBK i dokonce i z MotoGP. Budou to domácí piloti Ryuichi Kiyonari - měl by jet motocykl Honda v týmu Sakurai HARC-PRO - a také Daisaku Sakai v týmu Yoshimura Suzuki. Ten pojede společně s Nobuatsu Aokim (oficiální testovací jezdec Rizla Suzuki v MotoGP),  zatímco dle posledních zpráv je momentálně mimo hru Yukio Kagayama, který si stále léčí ze zranění - rameno - které utrpěl při závodě BSB v Oulton Parku.  .

Všichni jmenovaní piloti se ale včas vrátí k dalšímu závodu WSBK v Misanu, respektive k závodu BSB na okruhu Mallory Park. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist