Jiří Fejta o přípravě na sezónu

Jihlavský závodník Jiří Fejta hovoří o přípravě na sezónu a o plánech do roku 2004.

Jeden z vážných kandidátů na mistrovský titul třídy Supersport - Jiří Fejta, dokončil přípravu svého stroje Kawasaki ZX-6RR na letošní sezónu. Nyní absolvuje prezentaci tohoto stroje na největší motocyklové výstavě v našich krajinách, na pražském Motocyklu 2004 a poté se již odebere k testování na chorvatský okruh Rijeka, kde se ve společnosti dalších českých jezdců bude snažit o co nejlepší přípravu svého materiálu na náročný rok.
"Tento týden jsme s mechaniky dokončili přípravu motorky a včera jsem ji odvezl do Prahy na výstavu," říká Jirka Fejta. "Motorka dostala trochu pozměněný vzhled (nové kapoty a design), motor prošel kompletní repasí a mám novou kitovou převodovku. Pořídili jsme nový datarecording od firmy AIM, který už nám docela funguje. Jinak náš tým pojede i letos v nezměněné sestavě (tj. já jako jezdec, Igor Ritter a Jirka Kučera jako moji mechanici). Po výstavě vezeme motorku k Láďovi Ešnerovi do Nymburka kde by měl Láďa udělat kontrolní měření na brzdě, jestli se mu motor povedl tak jak myslí (já doufám že to tak bude). Další týden odjíždíme na testování do Chorvatské Rijeky kde bych chtěl být asi přibližně 5-6 dní a vyzkoušet nové věci a hlavně se naučit pracovat s datarecordingem. Máme 2 nové typy brzdových kotoučů a nové směsi destiček od Gold Fren, které budeme testovat. Pojedu tam s Biťákem a Márou Svobodou tak to bude asi velice pozitivní testování (oni jsou totiž strašně divoký). Příprava na sezónu byla myslím dobrá, až na měsíční pauzu kdy jsem měl z motokrosu zlomenej palec na ruce. Teď už je všechno opět v pohodě tak už trénuji zase naplno. Letos se zúčastníme celého seriálu Alpe Adria, MEZ ČR a vybraných závodů ME."
A kde můžete v Praze na výstavě nalézt motocykl Jiřího "Fantomase" Fejty? Zelený stroj Kawasaki ZX-6RR bude vystaven u stánku HD COM s. r. o. Samotný Jiří Fejta se osobně zúčastní výstavy v sobotu, kdy je na programu společná autogramiáda s dalším "zeleným" jezdcem Jirkou Brožem. Tato autogramiáda proběhne na stánku Kawasaki. Jiří Fejta se samozřejmě bude pohybovat i na stánku HD COM s. r. o.
Galerie fotografií nového motocyklu Jiřího Fejty

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist