Jezdci Kawasaki konečně doma

Garry McCoy a Andrew Pitt po deseti měsících pojedou konečně před domácím publikem.

Po deseti měsících testování a závodění na pěti kontinentech se konečně dostávají jezdci týmu Fuchs Kawasaki Racing Garry McCoy a Andrew Pitt na domácí "hřiště" když nastoupí k australské Grand Prix na Phillip Islandu. Okruh poblíž Melbourne bude znamenat po horkém a vlhkém Sepangu příjemnou klimatickou změnu, kterou jezdci vítají a to především z důvodů svých motocyklů, kterým by chladnější počasí mělo více vyhovovat.
Andrew Pitt v posledním závodě skončil na šestnáctém místě, když z bodované pozice vypadl až na konci závodu poté, co ho o ní připravil mocně finišující Alex Barros. Nyní ho vedle standardní práce čeká i větší mediální pozornost, když patří v rodné zemi k populárním osobnostem.
"Miluji závodit na Phillip Islandu," říká Andrew Pitt. "Myslím, že hodně jezdců zde rádo závodí, je to jako Assen, je to jeden z velkých okruhů v kalendáři Grand Prix. Phillip Island je vždy velký test na pneumatiky, ale domnívám se, že chlapci od Dunlopu jsou připraveni. Letos udělali slušný pokrok. Chladnější počasí by také mělo pracovat v náš prospěch. ZX-RR bude dobrá v první polovině okruhu, která je opravdu rychlá, zatímco zadní sekce s Hayshed a Lukey Height bude pro nás těžká."
Jeden z nejrychlejších okruhů šampionátu MotoGP spojený s několika rychlými zatáčkami, ale i zatáčkami náročných na ostré brždění, přivítá i druhého jezdce týmu Garryho McCoye, který v Sepangu konečně uviděl cílovou vlajku, když však dokončil závod daleko za body. Stejně jako Pitt, tak i McCoy se připravuje na větší aktivity spojené se startem v domácím prostředí.
"Závodit na Islandu před velkým davem je vždy vzrušující. Bude zde hodně práce s médii, týmem a sponzory, každý bude chtít trochu z mého času," říká Garry McCoy. "Rád bych se kvalifikoval opět do první řady jako v loňském roce, vše však záleží na našem motocyklu ZX-RR a na pneumatikách. Doufám, že bude chladnější počasí. Island je rychlý a Kawasaki není na výkon, ale v dlouhých, vysokorychlostních zatáčkách by nám měl motocykl dobře pracovat. Domnívám se, že budeme ztrácet v zadní části kruhu."
Podle slov manažera týmu pana Haralda Eckla, bral tým tento rok jako vývojový s cílem vše připravit na vrchol - australskou grand Prix, kde měl jeden z jezdců stanout na pódiu.
"Bohužel v této sezóně jsme nedokázali poskytnou našim jezdcům motocykl, se kterým by byli schopní jezdit mezi špičkou MotoGP, a se kterým by před domácím publikem ukázali co dovedou a čeho jsou schopní," komentuje již předem nesplněný cíl pan Harald Eckl.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist