Jeden brněnský bod jury zdvojnásobila

Tým KFM-Herber Endurance po rozhodnutí FIM skončil o jedno místo výše ve výsledkové listině brněnského závodu. Z této listiny naopak zmizel polský tým Castrol Yamaha.

Jeden brněnský bod jury zdvojnásobila
Dva místo jednoho bodu si nakonec připsala stáj KFM-Herber Endurance ve třetím podniku mistrovství světa ve vytrvalostních závodech silničních motocyklů Endurance, který se konal na Automotodromu Brno. Tým nastupující letos v sestavě s českým jezdcem Michalem Bursou sice ve dvou brněnských tříhodinových závodech po havárii a technických problémech s motocyklem Suzuki GSXX-R 1000 skončil na patnáctém místě oceněném jedním bodem, ale dodatečná změna ve výsledcích německou stáj v konečném pořadí posunula na čtrnáctou pozici ohodnocenou dvěma mistrovskými body.
Výsledky třetího podniku šampionátu pozměnila jury Mezinárodní motocyklové federace, která na základě protestu rozhodla o diskvalifikaci v cíli osmého týmu Castrol Yamaha. Polská stáj totiž u svého motocyklu použila palivovou nádrž většího objemu než dovolují předpisy a na tento prohřešek upozornil jiný polský tým Poland Position, jenž se po diskvalifikaci svých krajanů posunul na patnácté místo.
Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel
tel.: 472 775 739 nebo 728 938 663
e-mail: msm2000@seznam.cz

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist