James Haydon a jeho návrat

Návrat do nejprestižnější třídy okořeněný ziskem čtyř bodů zaznamenal britský jezdec James Haydon, který v týmu Proton KR nahradil zraněného Kurtise Robertse.

Krok po kroku, trénink za tréninkem, se zlepšoval nový jezdec týmu Proton KR, který nahradil zraněného Američana Kurtise Robertse. Tímto jezdcem byl britský superbikový pilot, loňský jezdec týmu legendárního Carla Fogartyho, James Haydon. Po souboji s Jamesem Ellisonem, který trval prakticky celý závod třídy MotoGP, se mohl Haydon radovat ze zisku čtyř bodů, které získal za dvanácté místo v cíli závodu. Pro Haydona to znamenalo skvělý návrat do nejprestižnější třídy, kde v polovině devadesátých let minulého století závodil s motocykly ROC Yamaha a Harris Yamaha. Start jezdce, jehož jméno chybělo na seznamu nejprestižnější třídy osm let, byl pouze v případě qatarského Doha, protože již v Malajsii se na start domácí Grand Prix pro tým Proton KR postaví syn majitele týmu Kurtis Roberts.
“Na startu jsem byl příliš rychlý na spojku a vyrazil jsem do boku,“ vzpomínal v cíli na závod James Haydon. “Proto jsem v podstatě do první zatáčky najížděl poslední, ale již ve druhé zatáčce jsem na brzdy předjel Ellisona. Jel jsem za Nobu Aokim a tak jsem dvakrát zajel dobré kolo. Pak jsem viděl Nobův pád a proto jsem trochu polevil. Klesl jsem zpět k Elisonovi. Chvilku jsem ho nechal jezdit vpředu, on mi neujel a já zatím nalezl správný rytmus. Když jsem ho později předjel, on mi to rychle vrátil. Rozhodl jsem se šetřit svou energii a doufal jsem v poslední kolo … a to se podařilo. Strašně hodně bych chtěl poděkovat týmu proton KR a Dunlopu. Nejprve za tuto příležitost a podruhé za vynikající práci, kterou všichni odvedli proto, aby byl motocykl takový, jaký mám rád. Můj cíl byl skončit na bodech, ačkoliv pomohlo vypadnutí jezdců, stejně musíte na konci být v cíli vy.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist