Jakub Smrž se přihlásil z Estorilu

Český jezdec třídy 250 ccm Jakub Smrž se poprvé přihlásil z portugalského Estorilu a svěřil se pro čtenáře serveru racing.motorkari.cz s prvními pocity před zítřejším zahájením kvalifikačních bojů.

Ve středu ráno odletěl Jakub Smrž z pražského letiště směrem Portugalsko k jedenáctému závodu letošní sezóny Grand Prix 250 ccm. Zatímco tým se napříč Evropou přesunoval po vlastní ose, oba jezdci týmu Elit Grand Prix si užili pohodlí letecké dopravy. Při brněnském závodě si Jakub zranil své koleno při pádu v posledním kole, nyní je již koleno opět v "provozuschopném" stavu a připravené na náročný program na okruhu, který patří k oblíbeným našeho jezdce.
"Náladu mám dobrou, jediné co mě trápí, jsou bolavé zuby," svěřuje se Kuba o svém aktuálním stavu během dnešního podvečera. "Bolí mě už víc jak čtyři dny zub. K doktorovi půjdu až se vrátím z Estorilu, zatím beru prášky, ale moc to nepomáhá. Bolest je místy opravdu strašná," doplňuje jezdec a žertovně dodává, že k dr. Costovi s tím nepůjde, že by mu to vytrhl i s dásní.
Po ošklivé havárii v závodě třídy 125 ccm na brněnském okruhu se moc šancí na start v Estorilu druhému jezdci týmu Thomasu Lüthimu ze Švýcarska nedávalo. Přesto tento mladý jezdec během třítýdenní pauzy poctivě dodržoval rady, které mu ještě v Brně udělil doktor Claudio Costa. Nyní je tedy švýcarský jezdec připravený do dalšího závodu zasáhnout a tím se i pokusit na druhém motocyklu (z toho prvního toho moc nezbylo), který je však naprosto identický s tím prvním, získat další světové body.
"Dnes byl Tom na kontrole u Dr. Costy," vysvětluje situaci okolo startu svého kolegy Jakub Smrž. "Dostal povolení zítra nastoupit a pak opět přijít na kontrolu. Tom je strašně rád a moc se na zítřek těší."
O výsledku zítřejší kvalifikace, stejně jako o bezprostřední reakci našeho jezdce Kuby Smrže na tuto kvalifikaci, si budete moci přečíst zítra odpoledne na těchto stránkách. Nyní již popřejmě oboum zástupcům týmu Elit Grand Prix mnoho úspěchů a štěstí v honbě za desetinkami.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist