Jakub Smrž pojede 24 hodin Le Mans

Česká spolupráce zajistila start v Le Mans našemu Jakubu Smržovi, který se vstříc 24 hodinám vydá na superbikovém stroji Yamaha YZF R1.

Česká enkláva ve WSBK se spojila a po rychlém jednání, za kterým stál nejen Jakub Smrž, ale i tým Intermoto Czech, Jaromír Havránek (Jakubův osobní asistent) a Gerard Josek (bývalý francouzský hokejista, nyní spolupracovník týmu Intermoto Czech) se podařilo v poslední možnou chvíli zajistit pro Kubu Smrže start v prestižním šampionátu World Endurance, kde se představí v závodě 24 hodin Le Mans.
Kuba nastoupí na motocyklu Yamaha YZF R1 týmu Acropolis Moto Expert, tedy na Yamaze, kterou v loňském roce s pomocí samotné továrny připravoval tým Yamaha GMT 94. Týmu Acropolis Moto Expert se zranil původně nominovaný Francouz Gregory Leblanc a poté i náhradník Alexandre Lequere. Jakub Smrž tak do závodu 24 hodin Le Mans nastoupí s Francouzem Christophem Coganem a Němcem Stefanem Nebelem.
Tým Acropolis Moto Expert v posledních dvou ročnících Le Mans skončil vždy na pátém místě kategorie Superproduction, do letošního ročníku však připravuje čistokrevný superbike. V závodě 24 hodin Le Mans tak vedle Tomáše Mikšovského uvidíme i Jakuba Smrže, ale i Miloše Čiháka, který bude startovat v jedné polské formaci.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist