Jakub Smrž podepsal smlouvu

Český jezdec Jakub Smrž oficiálně podesal smlouvu s týmem Molenaar Racing.

Podpis smlouvy s Molenaar teamem Před necelým měsícem byly oficiálně zveřejněny první ještě ne zcela úplné startovní listiny všech tříd šampionátu MotoGP. Na nekompletní soupisce třídy čtvrtlitrů po schvalovacím prosincovém zasedání organizací IRTA a DORNA figurovalo i jméno dvacetiletého Jakuba Smrže v týmu Arieho Molenaara. Mladý Jihočech již v minulosti za tento tým několikráte k vrcholným závodům světového šampionátu nastoupil a když navíc v posledním závodě sezóny 2003 vybojoval pro holandský tým i jediné body, přišla nabídka k angažmá pro letošní rok.
K podpisu smlouvy se však zástupci obou stran po zdlouhavých jednáních dostali až v úterý 6. ledna, kdy Prahu navštívil sám majitel týmu, za který mladý Jihočech absolvuje kompletní sezónu třídy do 250 ccm. K dispozici bude mít znova A-kitový motocykl Honda RS250R a první seznamovací a zároveň i testovací kilometry by se měly odehrát již koncem února na jihu Španělska. Před úvodním závodem, jenž se pojede netradičně 18.dubna v Jihoafrické republice, tým absolvuje i kompletní IRTA testování. I přesto, že bude Jakub Smrž zastupovat holandský tým ve čtvrtlitrech sám, nebude v týmu, jenž má na kontě i tituly mistrů světa, jediným jezdcem. Týmovým kolegou a nováčkem v MS, ovšem startujícím ve třídě 125 ccm, bude Holanďan Raymond Schouten.
Arie Molenaar: „Jsem velmi rád, že jsem mohl přijet osobně. Byl to nádherný a slunečný den strávený v zasněžené Praze. Jakub je skvělý průvodce, ukázal mi hodně z historie české země. Jsem sice trochu promrzlý, ale o to víc mne hřeje, že se vracím domů se smlouvou.“
Jakub Smrž: „Teď se s podepisováním smluv doslova roztrhl pytel. V minulých dnech jsem podepsal dvouletý kontrakt s firmou Arai, jenž mi bude dodávat helmy. Pak jsem se upsal ještě firmě Gaerne, která mne vybaví závodní obuví. Tahle smlouva s týmem je však zcela něco jiného. Jsem rád, že už se vše dotáhlo do konce a moc se těším na první testy. Za tým jsem již nějaké ty kilometry úspěšně najezdil a tak vím, že mně čeká řekněme domácí prostředí. Nadšení všech členů a hlavně znalosti technika Hanse Spaana a mé nasazení by mělo být devizou pro splnění cíle pravidelně bodovat.“ Více informací o Kubovi naleznete na www.kubasmrz.cz.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist