Jako na "domácím hřišti"

Joko na domácím hřišti si budou v Motegi připadat oba jezdci týmu Camel Honda - Max Biaggi a Makoto Tamada se na Grand Prix Japonska velmi těší.

Velmi důležitý bude závod v japonském Motegi také pro tým Camel Honda, jehož oba jezdci mají okruh Twin Ring velmi rádi. Max Biaggi přijíždí do země vycházejícího slunce vždy velmi rád, je to země, ve které má množství fanoušků, a ve které má také jeden ze svých velkých fan-klubů (v Yokohamě). Při posledním závodě MotoGP Max Biaggi chyboval a po havárii v prvním kole závod nedokončil. Tuto chybu bude chtít jistě v Motegi odčinit. Závod je pro tým zvláštní i tím, že hlavní sponzor týmu, společnost Camel, je i hlavním sponzorem japonské Grand Prix. Okruh v Motegi je pro tým Camel Honda velmi přitažlivý, v posledních letech zde totiž získali dvě velká vítězství. Po vítězství Alexe Barrose se zde totiž v loňském roce radoval právě Max Biaggi.
“Přijet do Motegi a závodit zde, je pro mě něco, co mi pomůže dostat se z toho, co se v Portugalsko stalo,“ řekl Max Biaggi. “Nejen protože mám tento okruh rád, ale i protože rád jezdím do Japonska. Mám tam mnoho přátel a výjimečný fan-klub. Samozřejmě chci zajet stejně dobrý závod jako v loňském roce. Pracoval jsem se svým týmem na motocyklu velmi tvrdě, nikdo nepřestal ani na sekundu. Uspěli jsme také díky zásadní podpoře inženýrů od Hondy. Tím, že budeme opět spolupracovat s továrními techniky, můžeme špičkově připravit motocykl a využít plně jeho potenciál.“
Pro druhého jezdce týmu Camel Honda je start v Motegi vedle další příležitosti získat pódiové umístění, především start na domácí půdě. Makoto Tamada byl při loňském závodě MotoGP diskvalifikovaný poté, co při předjížděcím manévru dostal Sete Gibernau mimo závodní dráhu. Tamada byl za svou jízdu dost diskutabilně potrestaný a letošní příležitost v Motegi proto bere jako možnost napravit před domácím publikem své jméno. Uvážíme li, že Tamada pojede na domácím okruhu, stejně jako výrobce jeho motocyklu či dodavatel pneumatik, můžeme říci, že Tamada má velké vyhlídky na výrazný úspěch.
“Nemohu se dočkat, až budu závodit v Japonsku,“ říká spokojený Japonec. “Miluji Suzuku a tak jsem jí letos postrádal, ale konečně je zde závod v Motegi. Když jsem odjel z Portugalska, strávil jsem několik dnů doma, nyní jsem však horlivý vyjet opět na závodní okruh. Motocykl jezdí dobře, zlepšily se i pneumatiky, tým také již zná co chci. Můj cíl je získat v Japonsku fantastický výsledek.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist