Informace z posledních čísel MSA

Bosso se vrátil z pracovní cesty a ihned poslal několik zajímavých aktualit ze světa silničních závodních motocyklů. Některé jsou opravdu překvapující ...

Náš přítel a dopisovatel z německy mluvících zemí Bosso, se vrátil ze služební cesty a ihned přispěchal s několika zajímavými novinkami. Některé aktuality sice již na mém starém webu byly, ale zde uveřejňuji kompletní a nijak nezměněné informace, tak jak mi přišli. Pro ty z vás, kteří neznáte Bossa jen uvedu, že autor žije především v jedné německy mluvící zemi a proto zveřejněný příspěvek postrádá českou diaktriku, to však neubírá na aktuálnosti příspěvku. * Camel misto Westu. V tymu Sito Ponse by sponzora West mela nahradit dalsi tabakova firma Camel
* Norick Abe pojede minimalne tri GP jako Wild-Card pilot firmy Yamaha, doufa ale, ze jich bude az sest, v kazdem pripade ale pojede v Suzuce.
* Tesne pred podepsanim je smlouva Ralfa Waldmanna jako jezdce tymu Harris - WCM ! Ackoliv se nabizi jezdci jako Cardoso ci De Gea s vlivnymi sponzory, je ochoten jet Ralf Waldmann "skoro zadarmo" a sice v oblasti sumy, kterou mel dostat Steve Hislop (50 tisic Euro). Waldmann se pokusi ziskat z automobilovych pramenu nekolik malych sponzoru, ale muze si eventuelne ponechat penize z reklamy za helmu a kombinezu. Presto je sef tymu Peter Clifford opatrny a dodava. " Chci nejdriv vedet, jak vazne to Ralf se zavodenim mysli a co na jeho angazovani reknou potencionalni sponzori".
* Zmenu jezdce na prani sponzora nahlasil Honda tym Arie Molenaara. Misto Holandana Henk van de Laagemata pojede vedle Katji Poensgenove francouzsky jezdec Julien Alemand, nebot hlavni sponzor Dark Dog (Energy Drink), ma zajem prorazit na francouzsky trh.
* Je take jasno o druhem jezdci italskeho tymu Honda Racing Service. Je jim madarsky pilot Peter Lenart - lonsky mezinarodni mistr Nemecka. Toho pak v nemeckem mistrovstvi v tymu Hanse Beckera nahradi dalsi Madar a sice Attila Magda.
* Jürgen van den Goorbergh testoval Supersport - Yamahu R6 misto zraneneho Paola Casoliho ve Valencii. Budoucnost 13. muze lonske MotoGP je ale nadale nejista.
* Italsky Superbike tym United - Bike - Gimotosport pojede MS s Yamahou R1 a jezdcem Giovannim Busseiem.
* Stale jeste neni podepsana smlouva mezi Simone Sannou a tymem NCR. Tymovy sef Stefano Caracchi k tomu rekl: " Sanna by chtel byt v tymu cislem 1 a navic chce gazi, ktera je dvojnasobkem toho, co si predstavujeme my ! My jsme totiz privatni tym !"
* Testy AMA - Daytona - Superbike
Ben Bostrom (Honda) 1:48,651
Mat Mladin (Suzuki) 1:48,789
Anthony Gobert (Ducati) 1:49,271
Eric Bostrom (Kawasaki) 1:49,468
Kurtis Roberts (Honda) 1:49,626
Ben Spies (Suzuki) 1:49,869
* Neprilis nadseni vladne v Nemecku (u jezdcu a tymu) ohledne kalendare ME a IDM (tedy mezinarodniho mistrovstvi Nemecka). Tak napr. ve stejny termin se jede Vallelunga (I) a Sachsenring - 4.5. Take Hungaroring 25.5. se kona ve stejny termin jako druha nemecka zastavka na Hockenheimu. Takze napr. Dario Giuseppetti (vloni v zaveru sezony jezdil v tymu FCC - TSR Honda MS) se jeste nerozhodl, cemu da prednost!
* Klaus Nöhles se sice pokousel ziskat u kterehokoliv tymu misto v GP, ale vsichni pozadovali minimalne 200.000 Euro. A to je v soucasne sponzorske krizi nemozne, rika mistr Evropy 1999. A tak bude pracovat jako Data-Recording specialista v tymu Germany Aprillia Dietera Stapperta a v pripade moznosti naskocim i zadarmo (jako uz v poslednich dvou letech) na jakekoliv uvolnene misto, rika 26 ti lety otec rodiny z Nettetaleru.
* A konecne dle meho nazoru neco k zasmani, ale z ceskeho pohledu mozna i k placi. I u nas nechvalne znamy Massimo Matteoni ohlasil novy rok 2003 a zaroven zacatek nove epochy sveho tymu se slovy : "V lonskem roce jsem na prani Dorny musel angazovat Anglicana !!! a sice Chaz Daviese. Ten byl vsak pomaly. Potom nas vyvedl z konzeptu cely humbuk, ktery byl vyvolan okolo Hulese. A tak rok 2003 je vlastne nas novy zacatek. Pritom Simoncelli je hodne velky a tak brzo presedla na 250." - konec citatu.
Toto ja nechavam bez komentare.
Autor článku: Bosso
Zajímavé je především to o Waldmannovi a Allemandovi. Jo a Sanna??? Kolik asi chce???
Jo a Bosso, u mě také nevládne nadšení, IDM na Lausitzringu a Sachsenringu koliduje s naším Mistrákem a tak nevím kam vlastně pojedu taky.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist