Info z MS Endurance

Několik zajímavých informací z okurkové sezóny Mistrovství Světa Endurance.

* * * Zástupci FIM Endurance oznámili, že i v roce 2003 se stala generálním sponzorem Mistrovství Světa vytrvalců opět společnost Fisherman's Friend.
“Jsme potěšení, že naše partnerství s Fisherman's Friend v loňském roce bylo úspěšné a těšíme se na další dobré společné výsledky“, říkal po podpisu smlouvy pan Vincenzo Lamaro, Vicepresident společnosti Octagon Motorsport, tedy společnosti, která je promotérem Mistrovství Světa Endurance.
“S naším vztahem s MS Endurance v našem prvním roce jsme byli spokojení, jsem si jistý, že letošní rok bude ještě úspěšnější“, říkal naopak Jon White, oblastní obchodní ředitel společnosti Fisherman's Friend, které tady i v letošní sezóně zastřeší všechny závody světových vytrvalců. * * * Tým GMT Yamaha94 začne testování na letošní sezónu MS Endurance 19. – 20. února na španělském okruhu Almeria. Toto testování je organizované pro týmy, které používají pneumatiky značky Michelin. O dva dny později tým absolvuje testy na okruhu Bugatti v Le Mans a testovací program ukončí soukromé testy na okruhu Albacete. * * * Tým Phase One potvrdil svou sestavu jezdců pro letošní šampionát světových vytrvalců. Již dříve oznámení jezdci Jason Pridmore (USA) a Olivier Four (FRA) pojedou společně s Jamesem Ellisonem (GBR), Mistrem Evropy Superstock z roku 2001.
James Ellison jel s tímto týmem již v minulosti, když například v roce 2001 skončil na třetím místě ve slavném závodě Bol d'Or. “Jsem rád, že budu mít v týmu Jamese. Očekávám, že se stane v letošním roce páteří týmu“, říkal na adresu Ellisona týmový manažer Russell Benney.
Zatímco v hlavním týmu je o postech jezdců již rozhodnuto, v záložním týmu Phase One Junior je prozatím jistý pouze Martin Jessop. Další jezdci budou vybraní z několika kandidátů, kteří se týmu představí v soukromích testech příští měsíc na některém ze španělských okruhů.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist