Info z Akuna Racing Teamu

První společné foto českého týmu Akuna Racing, který bude mít své centrum v podobě dvou jezdců v šampionátu European Superstock. AKTUALIZOVÁNO

První prezentaci svého týmu v nedávných dnech předved jeden z největších českých subjektů zabývající se silničními závody motocyklů - Akuna Racing Team, který v letošním roce nasadí své jezdce do závodů Mistrovství Evropy třídy Superstock, ale také do závodů stejné třídy v domácím šampionátu, kde tým premiérově nasadí svého jezdce také do třídy 125 ccm.
V barvách Akuna Racing Teamu se představí jezdci Matěj Smrž, Jaroslav Černý jr. (Superstock) a David Barnat (125 ccm), týmové zázemí vytvoří těmto jezdcům pánové Martin Smrž (ředitel týmu), Vilém Růžička (manažer týmu), Ing. Petr Svátek (Team Koordinator, data), Jaroslav Černý sr. (koordinator), Jan Holub (šéfmechanik) Jan Vrba (mechanik) a Jiří Anders (mechanik).
První ostrou zkouškou bude pro tento tým závod Mistrovství Evropy třídy Superstock, který se koná na španělském okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valenci již za tři týdny. Do Španělska se tým vydá již během příštího týdne, kdy se také zúčastní oficiálních testů na stejném okruhu, na kterém zahájí sezónu. Ještě před odjezdem do Španělska se nám svěřil jezdec tohoto týmu Matěj Smrž:
"Včera jsme konečně obdrželi licence a tak můžeme vyrazit," říkal mi dnes v podvečer Matěj Smrž do telefonu. "Právě v těchto dnech provádíme konečnou přípravu na start sezóny. Probíhala přestavba autobusu, nadále finišují práce na motorkách. Včera jsme také byli v Praze, kde nás měřili na kombinézy. Do Španělska odjíždíme příští týden v úterý. Nejprve jedeme do Valencie, kde se zúčastníme oficiálního testování promotéra FGSPORT. Potom jedeme do Cartageny, kde budeme pokračovat v testech. 25. února se vrátíme do Valencie k prvnímu závodu. Bereme s sebou jek novou motorku, tak obě staré. Již předem se stanovila pravidla, která určily, že na nové motorce pojede ten z nás, který bude při testech rychlejší. Vše je tedy otevřené. Musel jsem kvůli odjezdu odřeknout soustředění s fotbalisty, které jsem měl původně naplánované. Zítra musím ještě do školy a zařídit si přeložení všech zkoušek na dobu, až se vrátím po prvním závodě. Již se nemůžu dočkat toho závodu, hrozně se na letošní sezónu těším. Doufám, že pro mě bude velice dobrá a především úspěšnější než ta loňská, kdy jsem se musel všechno naučit." /Pro větší obrázek klikni na fotografii/


Na další fotku, kde je kompletní čtveřice jezdců agentury MS Racing, se můžete podívat na stránkách www.kubasmrz.cz

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist