Igor Kaláb na Salzburgringu těsně pod pódiem

Po startu až z 25. pozice se dokázal brněnský jezdec Igor Kaláb propracovat na konečné čtvrté místo.

Igor Kaláb nastoupil na rakouském okruhu Salzburgring k dalšímu závodu německého šampionátu IDM 125. V prvním sobotním tréninku zajel Igor vinou porouchané techniky až 29. kvalifikační čas, a protože se odpolední druhý trénink konal za deště, dokázal se brněnský jezdec zlepšit pouze o čtyři pozice. Přesto byl s odpoledním tréninkem tým i jezdec spokojený, protože v této deštivé části kvalifikace byl náš pilot nejrychlejší ze všech přítomných jezdců.
Do závodu startoval Igor Kaláb z 25. pozice. Musel se tedy probojovávat mnoha pozicemi, předjet mnoho jezdců, než byl v cíli klasifikovaný jako čtvrtý jezdec celkového pořadí. Souboj v početné skupině, ve které byli vedle Kalába i například Němec Manuel Mickan, či Švýcar Dominique Aegerter, sledovali přítomní diváci s dychtivým výrazem v očích. V závodě nakonec zvítězil domácí jezdec Michael Ranseder (KTM), který na druhou pozici odsunul svého týmového kolegu Stefana Bradla o pouhých 0,157 sekundy. Třetí Patrick Ungar ztratil na vítěze 11,084 sekundy, zatímco Igor Kaláb byl klasifikovaný jako čtvrtý se ztrátou 13,486 sekundy.
Dalším závodem pro Igora Kalába bude Mistrovství Evropy na okruhu v Mostě, které se koná již tento víkend.
Igor Kaláb
V prvním tréninku nám odešla motorka a tak jsem zajel pouze 29. kvalifikační čas. Soustředil jsem se tedy na druhou kvalifikaci, jenže odpoledne se zatáhlo a začalo pršet. Bylo po naději na dobrou startovní pozici. Přesto jsem to nezabalil a pokusil se trochu vylepšit svůj čas, což se také o sekundu podařilo. Startoval jsem tedy z 25. místa. Po startu jsem se musel protlačit celým jezdeckým polem, což využil především Ungar, který na třetím místě dost ucukl. Mě navíc zdržel souboj o čtvrtou pozici. V závěru, kdy jsem měl již na pátého jezdce trochu náskok, jsem už nedokázal úplně zlikvidovat ztrátu na třetího Ungara. Udělal jsem pro pódium maximum, takovéto jsou ale závody. Tým je ovšem i s tímto výsledkem spokojený, protože jsem se dostal na celkové páté místo s minimálním odstupem na třetího.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist